Au mancat pentru prima data pizza si s-au jucat cat e ziua de lunga. In jur de o suta de copii din familii sarace si de la un centru de plasament au fost adusi in capitala, unde au avut parte de tot felul de distractii. Banii pentru acestea au fost donati prin intermediul unui ONG, de un agent economic.

Publicat:22.07.2019, 18:17

Pentru o zi, picii au uitat de griji si au fost rasfati asa cum se cuvine la varsta lor. Pacat ca au parte de asemenea momente foarte rar, si-au spus copiii. 

Sabrina a analizat cu ochii mari tot ce a vazut in jur, iar apoi a pasit increzatoare alaturi de ceilalti pici. Fetita, dintr-o familie cu sapte copii, a incercat pentru prima data rolele.

Unul dintre cele mai asteptate momente a fost pranzul, cand copiii au savurat cu mare placere pizza.

Irina TOI, MAMA: „Noi nu ne permitem.”

Mama a sapte copii, Irina Toi spune ca si-ar fi dorit ca sa le ofere odraslelor ei o viata indesulata si o copilarie fericita. Toate planurile, insa, de multe ori nu ajung sa fie realizate din cauza lipsei de bani. Femeia castiga 4 mii de lei si locuieste intr-o casa, pe care i-a donat-o un cuplu de peste hotare. 

Jocurile au fost astazi ocupatia principala a copiilor. Arsenie, adus de la un centru de plasament din capitala, cu greu reusea sa tina ritmul cu alti copii. A suferit o interventie chirugicala la picioare, care l-a ajutat sa mearga mai bine. Se viseaza fotbalist celebru in viitor. 

Iar Anatolie Tarata a venit cu cei patru nepoti, care au ramas in grija lui si a sotiei. Putinii bani pe care-i castiga nu-i ajung si pentru distractii, poveste barbatul. 

Acum un an, barbatul a decis sa duca doua dintre nepoate la casa de copii. Evelina si Mihaela spun ca asteapta cu nerabdare zilele cand bunicul le ia acasa pentru cateva zile. 

Pe fetele copiilor s-a putut citit astazi fericirea.

„Multumim domnei Victoria.”

Distractiile pentru cei 100 de copii au fost organizate de voluntarii ONG-ului „The Moldova Project”, in frunte cu fondatoarea Victoria Morozov, care ajuta familiile nevoiase din tara noastra. 

Proiectul “The Moldova Project” se afla la cea de-a saptea editie. Pana acum, peste 800 de copii au beneficiat de program. Tot prin intermediul ONG-ului, peste 60 de familii si-au putut cumpara o locuinta noua.