Cei de la USMF au venit cu o reactie privind copiii din Moldova care s-au intoxicat in timp ce se odihneau la o tabara din Sergheevka. Ei spun ca desi Baza apartine institutiei lor, universitatea nu este responsabila de activitatea ei, fiindca din anul 2008 este gestionata de catre autoritatile locale din Ucraina. Acestia sustin ca persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov si Harcov.

Publicat:12.07.2019, 19:06

"Cu referire la materialele jurnalistice aparute in presa locala si cea ucraineana in data de 12 iulie 2019, privind intoxicarea copiilor aflati la Baza de odihna si de intremare a sanatatii „Medic-2” din orasul Sergheevca, regiunea Odesa, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „Nicolae Testemitanu” din Republica Moldova va informeaza ca, desi Baza apartine institutiei noastre, din anul 2008 este data in locatiune si gestionata de catre autoritatile locale din Ucraina. Astfel, Universitatea nu este responsabila de activitatea acestei entitati.

Potrivit informatiei Centrului de Laborator Regional Odesa din data de 12 iulie curent, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov si Harcov.

Va asiguram ca, imediat ce institutia noastra va detine si alte informatii, vom reveni cu detalii in vederea elucidarii obiective a acestui caz.", se arata in comunicatul emis de Universitatea de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu.

VEZI AICI: Mai multi copii moldoveni au fost internati in doua spitale din Ucraina, dupa ce s-au intoxicat la o tabara din Sergheevka. Baza de odihna se afla in gestiunea USMF „Nicolae Testemitanu” - VIDEO