Studentii care aplica din toamna la facultatea Relatii Economice Internationale de la ASEM se vor alege cu doua diplome. Acest lucru va fi posibil dupa ce institutia a incheiat un acord de colaborare cu ASE Bucuresti. Astfel ca unul din cei trei ani de facultate, la alegere, studentii il vor putea petrece in capitala romana. Acestia vor primi cazare gratuita, iar daca vor plati sau nu pentru studii, urmeaza sa se decida.

Publicat:13.07.2019, 08:00

Rodica CRUDU, DECANUL FACULTATII RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE: ”Primii doi ani ii vor face aici la Chisinau in care vor veni si profesori de la Bucuresti sa faca ore. In anul trei vor pleca ei la Bucuresti.”

Acordul de parteneriat este valabil pentru abiturientii care aplica la facultate incepand cu acest an. Deoarece s-au alocat doar 20 de locuri, selectia studentilor se va face in baza de concurs.

Rodica CRUDU, DECANUL FACULTATII RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE:”Este in baza de media obtinuta la bacalaureat. In procesul de selectie vom atrage atentia si la cum ei se manifesta extracurricular.”

La ASE Bucuresti, liderul pe programul de relatii si economii internationale pe piata romana, studentii nostri vor avea aceleasi beneficii ca si studentii de acolo. Li se va oferi cazare gratuita, iar daca vor plati sau nu pentru studii, urmeaza sa se decida in toamna.

Rodica CRUDU, DECANUL FACULTATII RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE: ”Vom sti doar dupa ce se va incheia admiterea la ASE Bucuresti. Exista posibilitatea ca in anul trei sa plateasca taxa, anul acesta este de 750 de euro.”

La finalul celor trei ani de studii, studentii vor elabora o singura teza, avand insa un coordonator de acasa si unul de la Bucuresti. Aceasta va fi sustinuta tot in baza unei comisii mixte. 

Rodica CRUDU, DECANUL FACULTATII RELATII ECONOMICE INTERNATIONALE:”Programul pe langa ca ofera experienta de specialist, fac cursuri de limba straina aprofundat. Diversitatea profesorilor, metodelor, colegilor, vin sa ofere calitati indispensabile pe piata muncii."

Astfel, absolventii se vor alege cu doua diplome, una eliberata de ASEM si alta de ASE, recunoscuta si in tarile europene. Decanul facultatii spune ca ideea colaborarii i-a venit pentru ca institutia sa poata supravietui pe piata educatiei, in conditiile in care numarul de studenti se micsoreaza simtitor de la an la an. Parteneriate similare, de master de aceasta data, a facultatii Tranzactii internationale si diplomatie economica, dar si Comert exterior si activitate vamala au fost incheiate cu Universitatea Dunarea de Jos din Galati.