49 de sportivi vor reprezenta tara noastra, in acest an, la Jocurile Europene. Evenimentul va avea loc la Minsk, in luna iunie. Concurentii moldoveni sunt pregatiti si vor reveni acasa cu medalii, asigura presedintele Comitetului National Olimpic.

Publicat:16.05.2019, 21:03

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE COMITETULUI NATIONAL OLIMPIC SI SPORTIV: “Vreau sa doresc mult, mult succes sportivilor nostri la a doua editia a jocurilor Europene, care este un eveniment foarte important pentru toata Republica Moldova.”

Cea de-a doua editie a Jocurilor europene se va desfasura in luna iunie, la Minsk. La eveniment, vor participa 50 de tari. Din cele 15 probe, cat vor fi la competitie, doar 10 vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din anul 2020. Din partea Federatiei de Judo s-au calificat sase sportivi. Unul dintre ei este judocanul Denis Vieru, care recent a triumfat la Grand Slam-ul de la Baku.

Valeriu DUMINICA, SECRETARUL GENERAL AL FEDERATIEI MOLDOVENESTI DE JUDO: “Denis Vieru a prins o forma foarte buna, are incredere in sine, deja sportivii de valoare au o frica fata de el."

Este pregatit de competitie si Denis Tachii, care in acest an a cucerit medalia de argint la Cupa Mondiala la sambo in Rusia. Luptatorul nostru a suferit atunci o trauma usoara, insa in scurt timp si-a revenit.

Denis TACHI, MAESTRU IN SPORT DE CLASA INTERNATIONALA: “Sunt in forma buna mi-a mai ramas ultima etapa de pregatire care o vom face dupa ce revine echipa de la campionatul european. Dupa care o sa ne indreptam spre jocurile europene, unde ne asteapta sa demonstram puterile noastre si capacitatile pe care le-am obtinut pe parcursul mai multor ani.”

Pe 18 mai, in Piata Marii Adunari Nationale, va avea loc cea de-a 28 editie a evenimentului Olympic Fest. Sarbatoarea este organizata de Comitetul National Olimpic si Sportiv, Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii, Primaria municipiului Chisinau si Fundatia Campionilor Olimpici.