Echipa moldoveanului Alexei Koselev va juca si in sezonul viitor in prima liga a Olandei. Sittard a evitat retrogradarea si a incheiat pe locul 15 campionatul. Ieri, s-a jucat ultima etapa, iar cei de la Ajax Amsterdam au luat titlul.

Publicat:16.05.2019, 16:41

Aseara, formatia din Amsterdam, Ajax i-a avut ca adversari in ultima etapa a campionatului pe De Graafschap. Scorul partidei a fost deschis in minutul 37 de Schone, dar replica adversarilor a venit repede dupa ce El Jebly a egalat in minutul 40. Totusi, lancierii au plecat la pauza cu avantaj in urma golului marcat de Tagliafico in minutul 44.

In repriza secunda, Ajax nu a incetat sa atace poarta lui Bertrams, iar in minutul 67, Tadic si-a adus echipa intr-un avantaj de doua goluri fata de adversari. Astfel, Ajax a incheiat partida cu cei de la Graafschap cu scorul de 4 la 1, dupa ce Tadic a reusit dubla spre finalul meciului.

Cu aceasta reusita, Tadic a cucerit titlul de golgheter in Olanda, reusind 28 de goluri in acest sezon, la fel ca si atacantul lui PSV, Luuk de Jong. Ajax invinge clar si devine campioana in Olanda dupa o pauza de 5 ani, avand cu 3 puncte mai mult decat rivalii de la PSV. Cele doua formatii vor participa in sezonul viitor de UEFA a Ligii Campionilor. 

Totodata, portarul nationalei Moldovei, Alexei Koselev, alaturi de formatia sa, Sittard, a evitat retrogradarea din primul esalon fotbalistic al Olandei, incheind pe pozitia a 15-cea.