Google+

13 kg de bijuterii din aur si o colectie de monede antice. Vamesii: "Este cea mai mare captura din ultimii 15 ani"

13 kg de bijuterii din aur si o colectie de monede antice. Vamesii: "Este cea mai mare captura din ultimii 15 ani"
Embed:

Peste 13 kg de bijuterii din aur si o colectie de 700 de monede antice de contrabanda a fost deconspirata de catre angajatii serviciului vamal. Acestea erau aduse cu microbuzele ce transporta colete din Turcia. Autoritatile spun ca acestea sunt cele mai mari capturi din ultimii 15 ani.

 

Prima captura a fost depistata la punctul vamal Cahul-Oancea in jurul orei 12. In timpul controlului vamal de la intrarea in tara inspectorii vamali au avut suspiciuni si au verificat coletele. In unul din ele au fost gasite camuflate monede antice si fragmente vechi de statuiete.

 


Potrivit specialistilor, o singura moneda valoreaza de la 150 pana la 10 mii de euro. Al doilea microbuz care transporta colete din Turcia a ajuns in vama aproape de ora 22. Si de aceasta data inspectorii au verificat mijlocul de transport in baza expertizei de risc. In urma verificarilor, vamesii au gasut aurul in torpedoul microbuzului.

 


Inspectorii vamali sustin ca este vorba de contrabanda trasnfrontaliera. Pe unele colete erau indicate orase din Ucraina. In fiecare microbuz era cate un sofer si cate un insotitor.

 

Cele patru persoane au fost retinute iar obiectele vor fi confiscate. Pe marginea acestor cazuri au fost deschise doua cauze penale pentru contrabanda, iar daca vor fi gasiti vinovati, persoanele risca pana la 10 ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: captura, aur, vama,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn