Google+

9 ani de puscarie pentru avocatul Valerian Manzat. Magistratii de la Curtea de Apel au prezentat astazi decizia motivata

9 ani de puscarie pentru Valerian Manzat. Magistratii de la Curtea de Apel au prezentat astazi decizia motivata de 87 de pagini in dosarul in care avocatul este invinuit de inscenarea unui accident rutier.

 

Valerian Manzat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pe data de 6 aprilie, insa avocatul nu a fost retinut pentru ca nu a fost emisa decizia motivata a judecatorilor.

 

Valerian Manzat nu a fost prezent la Curtea de Apel. Avocatul acestuia ne-a spus ca nu este obligatoriu ca acesta sa fie prezent. 

 

Gheorghe AMIHALACHIOAIE, AVOCAT "M-am prezentat eu in locul lui Manzat si am primit copia deciziei motivate. Acum pregatim recursul la Curtea Justitie"

 

Gheorghe CAVCALIUC, SEF-ADJUCT AL INSPECTORATULUI GENERAL AL POLITIEI, MAI “In adresa politiei nu a parvenit nici o hotarare executorie. Asteptam decizia instantei de judecata dupa care vom intreprinde retinerea. In cat timp ajunge este diferit”


Acum 2 ani, avocatul a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare de judecatoria Rascani. Scena cu accidentul pentru care Manzat a fost condamnat in 2015 ar fi avut loc pe strada Vasile Alecsandri. Pentru asta ar fi fost folosita o masina incendiata anterior.

 

Astfel avocatul ar fi vrut sa intre in posesia a peste 300 de mii de lei, bani care urmau a fi estorcati de la o companie de asigurare. Impreuna cu Manzat, pe 6 aprilie au mai fost condamnate si alte 4 persoane la 7 ani si jumatate, 8 ani, 9 ani si respectiv zece ani de inchisoare.

 

Acum trei luni, Valerian Manzat a fost retinut, fiind vizat intr-un dosar de escrocherie dupa ce ar fi estorcat 20 de mii de euro de la o clienta de-a sa.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn