Un ucrainean care incerca sa iasa din Republica Moldova a ramas fara masina dupa ce, potrivit lui, tot el a apelat la Interpol pentru a-i fi cautat automobilul.

Publicat:26.09.2016, 07:19

Potrivit politiei de frontiera, ucraineanul de 39 de ani, originar din Odesa, a ajuns in vama Leuseni cu o Toyota in valoare de aproximativ 12 mii de euro si incerca sa iasa din Republica Moldova. In urma verificarilor, autoritatile au descoperit ca masina era data in cautare internationala de catre autoritatile ucrainene din luna aprilie a anului curent.

In timpul audierii, soferul a declarat ca masinii ii apartine din 2011, insa in urma unei situatii neplacute a fost nevoit sa apeleze la ajutorul O.I.P.C Interpol. Astfel, barbatul sustine ca desi problema a fost rezolvata nu s-a reusit scoaterea acesteia din baza de date a Interpolului.

Politistii de fontiera continua cercetarile pentru a stabili circumstantele cazului. Pâna la finalizarea anchetei, autoturismul a fost indisponibilizat si se afla pe teritoriul punctului de trecere Leuseni.