Google+

A fost programata prima sedinta la Curtea de Apel in cazul fostului premier Vlad Filat. Popa: "solicitam achitarea integrala a acestuia"

Avocatii lui Vlad Filat merg marti, 20 septembrie, la Curtea de Apel pentru a contesta sentinta primita de fostul premier. Acestia cer ca fostul lider PLDM sa fie achitat si eliberat din inchisoare.

 

Igor POPA, AVOCAT: "Prima şedinţă de judecată va avea loc la data de 20 septembrie 2016 la Curtea de Apel Chişinău. 

 

La prima şedinţă se vor examina cereri si demersuri ale partilor, se va stabili oportunitatea cercetarii partiale sau totale a probelor examinate în prima instanţă.

 

Cauza lui Vladimir Filat va fi examinată de completul din trei judecători ai Curţii de Apel Chişinău, şi anume: Nichifor Corochii, Iurie Melenteanu, Ludmila Ouş.

 

Aşteptările noastre ţin de realizarea unui proces echitabil în cauza lui Vlad Filat: şedinţe publice, respectarea dreptului la traducător, realizarea dreptului la audierea martorilor apărării în condiţiile în care au fost audiaţi martorii acuzării etc. Sentinţa contestată de către noi este una ilegală, neîntemeiată şi nemotivată. Or, concluziile despre vinovăţia lui Vladimir Filat de săvârşirea infracţiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri. Nu există temei juridic pentru tragerea la răspundere penală şi condamnarea lui Vladimir Filat nici în ceea ce priveşte coruperea pasivă, nici traficul de influenţă, fapt pentru care am solicitat în apel achitarea integrală a acestuia. Vladimir Filat urmează a fi eliberat din sala de judecată."

 

La sfarsitul lunii iunie, dupa un proces cu usile inchise, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pentru  trafic de influenta si corupere pasiva. El se declara nevinovat. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn