A murit, salvand o alta viata. Este vorba despre o femeie de 54 de ani din capitala, care s-a stins la Institutul de Medicina Urgenta, iar rudele i-au donat ficatul unui pacient aflat in stare critica. Operatia a fost efectuata in premiera in tara noastra, intrucat barbatul care avea nevoie de transplant, suferea de hepatita toxica. Interventia a fost realizata cu succes.

Publicat:23.12.2016, 14:40


Acest barbat, de 35 de ani, s-a adresat la spital cu dureri insuportabile, iar medicii  au stabilit ca acesta sufera de hepatita toxica, maladie care poate in scurt timp sa provoace decesul. Asa ca, pentru a ramane in viata, barbatul avea nevoie de un ficat sanatos.  

"Sper ca în curând ma voi reabilita si ma voi simti mai bine. "

Medicii sustin ca barbatul se afla la un pas de moarte si doar o minune il putea salva. Acest lucru s-a si intamplat, dupa ce doctorii au aflat ca a fost gasit un donator de ficat. Pentru prima data, in tara noastra specialistii au realizat un transplat de ficat, cu hepatita toxica. 

Operatia a durat mai bine de 12 ore. 40 de specialisti, chirurgi, anesteziologi si reanimatologi au participat la interventie. Ficatul sanatos a fost preluat de la o femeie de 54 de ani aflata in moarte cerebrala. Rudele au acceptat sa doneze organele.

"Nu îi cunosc, dar vreau sa-i multumesc. Vreau sa le spun multumesc, pentru ca mi-au acordat sansa de a ma întoarce acasa." 

Inca 72 de oameni din tara noastra sunt in asteptarea unui donator de ficat, pentru a se trata sau a ramane in viata.