Google+

A nins fara oprire mai bine de 24 de ore, iar Chisinaul a fost acoperit de zapada la propriu: "Nici din curte nu am putut iesi". "Trei ore am asteptat transportul, nebunie totala". Tabloul apocaliptic din capitala

A nins fara oprire mai bine de 24 de ore, iar Chisinaul a fost acoperit de zapada la propriu: "Nici din curte nu am putut iesi". "Trei ore am asteptat transportul, nebunie totala". Tabloul apocaliptic din capitala
Embed:

Ieri a fost doar inceputul. Aseara a nins capitala asa cum nu a nins nici iarna, iar autoritatile au decretat stare exeptionala. In mijloc de aprilie stratul de zapada a ajuns la 57 de centimetri. Dimineata orasul a fost paralizat din cauza celor peste 3 mii de copaci, care au cazut sub greutatea zapezii. Au cazut pe drumuri, pe liniile de electricitate si cele de troleibuz, astfel ca transportul public a fost blocat, iar orasenii au luat-o pe jos.

 

La Chisinau a nins in continuu mai bine de 24 de ore. Potrivit meteorologilor in capitala au cazut cele mai multe precipitatii, stratul de zapada, depasind jumatate de metru. Zapada multa si grea a doborat arbori si a blocat drumuri. Astfel ca de dimineata orasul a fost paralazat, iar oamenii au iesit cu greu din case.

 

Nu gaseai o strada pe care sa nu fi cazut vreun copac, vreo creanga, un pilon sau cabluri. Tabloul era unul acopaliptic. Astfel ca a fost decretata situatie exceptionala.

 

“Eu din curte nu am putut să ies”.

 

”Nebunie masinile sa iasa nu e nimeni pe strazi extraordinar”.

 

Din cauza drumurilor necuratate si a copacilor cazuti, troleibuzele si autobuzele au ramas in parcuri, iar oamenii au asteptat minute in sir in statii.

 

”Aştept transport timp de 3 ore şi jumătate”.

 

Cei de la Directia Transport spun ca nici microbuzele nu au iesit de dimineata pe rute,  deoarece multe masini nu sunt echipate cu roti de iarna.

 

Unii oraseni au facut cale intoarsa, iar altii au pornit pe jos. Pe drum soferii care aveau locuri libere in masini se opreau si luau pasageri.

 

Unii soferi nu au mers prea departe, fiind nevoiti sa-si abandoneze masinile pe marginea drumului.

 

”Trebuie de ieşit de scos lumea, de curăţat, uitati-vă la staţii ce se întâmplă imposbil. În curţi tot e rupt, copacii sunt doborăţi”. 

 

Si daca pe drumurile principale pe la amiaza se mai zarea cate o masina, atunci strazile secundare aratau ca niste poteci.

 

In curtile de blocuri parca a venit apocalipsa. Nu ai unde face un pas din cauza crengilor si copacilor cazuti la pamant si a cablurilor care atarna. 

 

Oamenii si-au facut carari ca sa poata trece.

 

Copacii cazuti au blocat accesul spre spitalul pentru copii Emilian Cotaga, iar salvatorii au intervenit pentru a permite accesul ambulantelor.

 

”Cu greu face fata solicitarilor”.

 

”S-a deblocat intrearea in spital, acum mergem mai departe”. 

 

Unii locutori ai capitalei nu au asteptat sa intervina salvatorii si s-au pus pe treaba.

 

Am sunat dimineata, nimic. Iaca singur am chemat niste oameni sa taie sa deblocheze drumul”.

 

Altii au pus mana pe lopeti.

 

”Ce ne ramane numai pe opta sa punem mana si s afacem curat fiecare cum putem”.

 

Aseara mai multi soferi au evitat sa-si parcheze masinile in curti, de teama sa nu cada vreun copac. In sectorul Buiucani mai multi conducatori auto au parcat pe stadionul unei scoli, ferit de arbori.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn