Google+

Abuz de mari proportii: Ministerul de Interne a antedatat documentele de expulzare ale cetatenilor turci \ DOC - Anticoruptie.md

Biroul de Migratie si Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne nu a spus adevarul in legatură cu implicarea sa in operatiunea de expulzare a celor sapte profesori turci din reteaua liceelor Orizont. Portalul Anticoruptie.md a intrat in posesia unor documente care arata ca institutia publica ar fi perfectat documentele cu data din urma, pentru a acoperi ilegalitatile comise de autoritatile de la Chisinau la expulzarea si transmiterea celor sapte profesori autoritatilor turcesti, scrie anticoruptie.md.

 

Biroul de Migraţie şi Azil (BMA) din cadrul Ministerului de Interne nu a spus adevărul în legătură cu implicarea sa în operaţiunea de expulzare a celor şapte profesori turci din reţeaua liceelor Orizont. Portalul Anticoruptie.md a intrat în posesia unor documente care arată că instituţia publică ar fi perfectat documentele cu dată din urmă, pentru a acoperi ilegalităţile comise de autorităţile de la Chişinău la expulzarea şi transmiterea celor şapte profesori autorităţilor turceşt, noteaza ANTICORUPTIE.MD

 

La o zi după expulzarea cetăţenilor turci din R. Moldova, BMA preciza că instituţia nu a fost implicată în acest caz. „Biroul nu a participat. Instituţia care s-a ocupat de acest caz nu suntem noi”, a declarat Olga Poalelungi pentru deschide.md. Ea a mai fost întrebată şi care este procedura standard în astfel de cazuri. „Sunt mai multe proceduri care sunt aplicate în astfel de cazuri pentru a declara o persoană indezirabilă. Ca regulă, ei sunt însoţiţi de colaboratorii biroului, dar în acest caz nu ştiu care procedură a fost aplicată”.

 

Documentele intrate în posesia portalului Anticoruptie.md dovedesc contrariul şi anume că BMA fie a ştiut de la bun început despre operaţiune, aşa cum o arată data de pe document de 5 şi 6 septembrie, fie a comis o ilegalitate şi a emis aceste acte ulterior epulzării. Mai precis, le-a antedatat.

 

Au primit înştiinţarea de expulzare pe 11 septembrie

 

 Cert este că familia unuia dintre profesorii turci expulzaţi recent din R. Moldova, Riza Dogan, directorul filialei din Durleşti a Liceului Orizont, a primit aceste documente de la BMA din cadrul Ministerului de Interne, pe care noi le prezentăm în exclusivitate, abia pe data de 11 septembrie.

 

Decizia numărul 574 a BMA din 5 septembrie precizează clar următoarele: „În conformitate cu prevedirile articolului 55 al Legii nr. 200 din 16.09.2010 privind regimul străinilor, decid: De declarat cetăţeanul Turciei, RIZA DOGAN, persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova pe o perioadă de cinci ani”, se arată în prima decizie trimisă tocmai pe 11 septembrie familiei lui Riza Dogan.

 

 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn