Operatorul aerian german Air Berlin, aflat in insolventa, a anulat astazi aproximativ 100 de zboruri, dupa ce mai multi piloti au declarat ca sunt bolnavi si nu se pot prezenta la serviciu, scrie Bizlaw.md, citand profit.ro.

Publicat:13.09.2017, 08:42

Iniţial, compania a anunţat ca au fost anulate circa 70 de zboruri. Conform informaţiilor disponibile pe site-ul companiei, printre zborurile anulate se numara curse cu plecare de pe aeroporturile Berlin Tegel, Dusseldorf, Hamburg şi Koln.

Absenţele piloţilor afecteaza atât operaţiunile proprii ale Air Berlin, cât şi o serie de zboruri pe care compania le efectueaza pentru divizia Eurowings a Lufthansa, cu care Air Berlin a încheiat un contract.

O situaţie similara a fost înregistrata anul trecut de operatorul aerian rival TUIfly, care a fost forţat sa anuleze mai multe zboruri dupa ce piloţii au anunţat ca s-au îmbolnavit. Reprezentanţii sindicali au spus atunci ca angajaţii s-au temut ca negocierile pe tema unei potenţiale fuziuni sa nu duca la concedieri şi taieri de salarii.

Îmbolnavirea în masa a piloţilor ameninţa însaşi existenţa companiei şi diminueaza şansele în vederea pastrarii locurilor de munca dupa încheierea procedurilor de vânzare, susţine operatorul aerian german.

CITESTE MAI DEPARTE PE BIZLAW.MD