Google+

Alegatorii camuflati. Cum infractorii straini cu identitati false au drept de vot la noi in tara, chiar daca au fost capturati, condamnati sau extradati in tarile de unde au fugit - Rise.md

Au ramas patru luni pana la alegerile parlamentare din februarie 2019, iar in Registrul de Stat al Alegatorilor se gasesc si numele unor infractori straini cu identitati false, vanati de cei mai buni politisti din lume, scrie Rise.mdUnii dintre ei au drept de vot în circumscripţiile electorale din capitală, asta chiar dacă au fost capturaţi, condamnaţi sau extrădaţi în ţările de unde au fugit.

 

 

 

Alegătorul Bogdanov, un kazah cu triplă identitate

 

Cetăţeanul Republicii Moldova, Vasilii Bogdanov, născut la 3 februarie 1979 – este una din cele două identităţi false ale kazahului Nazhmudin Gaziyev (37 de ani), condamnat în ţara lui pentru trafic de droguri.

 

În ancheta publicată de RISE Moldova – „Republica lui Ivan”, am descris în detaliu cum Gaziyev şi-a cumpărat identitatea falsă de cetăţean moldovean, dar şi în ce circumstanţe a folosit cealaltă identitate falsă de cetăţean al Rusiei, cu numele – Aslan Isaakov, născut la 3 februarie 1982.

 

În 2015, Nazhmudin a fost judecat la Chişinău şi condamnat la o amendă penală de 9.000 lei pentru „deţinerea documentelor oficiale false”. În sentinţă, magistraţii au mai menţionat că documentele false ale kazahului (buletinul, paşaportul, certificatul de naştere, alte documente) „de distrus în conformitate cu legislaţia în vigoare după expirarea termenului legal de păstrare a dosarului în arhiva instanţei de judecată”.

 

Nazhmudin nu a făcut apel împotriva deciziei din prima instanţă, astfel că documentele false urmau să fie distruse, iar datele personale să fie radiate din bazele de date oficiale.

 

Reporterii RISE Moldova au verificat în Registrul de Stat al Populaţiei dacă codul unic personal al identităţii false Vasilii Bogdanov a fost radiat, iar rezultatul afişat: „acest cod personal nu există”.

 

 

Practic, această informaţie oficială indică faptul că Vasilii Bogdanov nu mai este cetăţean al Republicii Moldova, respectiv şi-a pierdut calitatea de alegător şi dreptul de vot.

 

Următoarea căutare am efectuat-o într-o altă bază de date oficială – Registrul de Stat al Alegătorilor, administrat de Comisia Electorală Centrală.

 

 

Din rezultatul afişat reiese că alegătorul Vasilii Bogdanov, născut la 3 februarie 1979, este aşteptat să-şi aleagă deputatul la secţia de votare Nr. 1/213 de la Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Chişinău, sect. Râşcani, str. Poştei, 44. Detalii, AICI

 

CITESTE MAI DEPARTE PE RISE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn