Google+

Ambulanta are peste 20 de ani si nu era destinata pentru a transporta pacienti. Reactia Spitatului nr. 1 din capitala

Ambulanta are peste 20 de ani si nu era destinata pentru a transporta pacienti. Reactia Spitatului nr. 1 din capitala
Embed:

Ambulanta nu mai e ambulanta, ci masina utilizata la lucrari de reparatie. Administratia spitalului municipal nr 1 sustine ca ambulanta, suprinsa transportand materiale de constructie, este una uzata, ce nu mai duce demult pacienti. Totodata, directia Sanatate a municipiului Chisinau a pornit o ancheta de serviciu in legatura cu acest caz.

 

Cristina IPATI, SEF SERVICIUL DE PRESA, SPITALUL NR.1“Acestia sunt sacii care au fost adusi sunt cu clei pentru teracota, noi facem acum reparatie in sectie.”

 

Potrivit administratiei, ambulanta a fost donata institutiei de catre Spitalul de Urgenta cu multi ani in urma, intrucat era veche si nu mai putea fi folosita la transportarea bolnavilor. Asa ca, cei de la spitalul nr 1 i-au gasit o alta intrebuintare.

 

Cristina IPATI, SEF SERVICIUL DE PRESA, SPITALUL NR.1“In spitalul nostru acest automobil era utilizat in scop gospodaresc. Spitalul nu presteaza de fapt, servicii de asistenta medicala de urgenta si nu are nevoie de aceasta.”

 

Administratia spitalului este convinsa ca nu a facut niciun pas gresit.

 

Cristina IPATI, SEF SERVICIUL DE PRESA, SPITALUL NR.1“In cel mai scurt timp vom dezlipi inscriptiile ca sa nu se creeze confuzii.”

 

Totusi, seful directiei Sanatate spune ca a initiat o ancheta de serviciu in legatura cu acest caz.

 

Mihai MOLDOVANU, ŞEF DIRECȚIA SĂNĂTATE „mai multe detalii nu stiu. Rezultatele anchetei le vom prezenta in cadrul sedintei primariei de luni.”

 

Filmuletul cu ambulanta care transporta materiale de constructie a fost publicat ieri pe o retea de socializare. Asemenea cazuri au mai avut loc si in trecut.Acum doi ani, o echipa de la spitalul de la Dubasari a venit tocmai la Chisinau pentru a cumpara placi de teracota, pe care le-a incarcat in ambulanta. 


--------------------------------------------------------------------------
"Cu referire la filmuleţul plasat pe facebook, în care o ambulanţă este utilizată pentru transportarea materialelor de construcţii, Spitalul Clinic Municipal Nr.1 declară următoarele:Această ambulanţă cu adevărat aparţine Spitalului Clinic Municipal Nr.1, ne-a fost transmisă la balanţă de către Institutul de Medicină de Urgenţă, din motiv că deja nu corespunde cerinţelor, are peste 20 de ani şi nu mai poate fi folosită în acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 

În spitalul nostru acest automobil este utilizat pentru uz gospodăresc şi de aprovizionare, de care zilnic are necesitate instituţia pentru a asigura buna funcţionalitate.În cazul dat, a fost procurat clei pentru teracotă, care se foloseşte în lucrările de reparaţii şi îmbunătăţirea condiţiilor în secţiile curative a instituţiei. Cu aceasta nu s-a adus nici un prejudiciu, atât statului cât şi cetăţenilor.

Spitalul nu prestează servicii de asistenţă medicală de urgenţă de ambulatoriu şi nu are nevoie de transport sanitar specializat în aceste scopuri.

În cel mai scurt timp vom găsi surse financiare suplimentare pentru a înlatura inscripţiile de pe acest automobil şi a nu crea pe viitor asemenea situaţii confuze care să trezească neliniştea cetăţenilor."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn