iPhone 9 se lanseaza astazi, 12 septembrie, si va fi prezentat, alaturi de noile modele, la Teatrul Steve Jobs din Cupertino, California. Fanii iPhone au inceput deja sa caute cat costa noul iPhone pentru ca deja pot fi plasate precomenzi pe Internet.

Publicat:12.09.2018, 11:40

A sosit ziua importanta din an pentru fanii Apple. Compania din Cupertino, care a introdus pe terminalele sale celebrul „breton”, va prezenta marti noile modele de iPhone în cadrul unui eveniment organizat în Teatrul Steve Jobs din Apple Park, începând cu ora 20 (ora României).

Surse din Germania, citate de gadget.ro, sustin ca noile smarphone-uri se vor numi iPhone 9, Xs si Xs Max si vor avea preturi de pornire asemanatoare celor practicate anul trecut.

 • iPhone 9 –799 euro;
 • iPhone Xs –909 euro;
 • iPhone Xs Max –1149 euro.

Cel mai ieftin va fi iPhone 9 în versiunea de baza cu o capacitate de stocare de 64 GB si pret de 799 euro, în timp ce modelul cel mai scump va fi iPhone Xs Max cu 512 GB spatiu de stocare si cu un pret ce se va situa în jurul valorii de 1500 euro.

În România, retailerul QuickMobile a listat deja cu status de precomanda toate modelele. Acestea nu sunt însa preturile oficiale, noteaza sursa citata.

 • iPhone 9 de 64 GB – 3799 lei;
 • iPhone 9 de 256 GB – 4599 lei;
 • iPhone Xs de 64 GB – 4849 lei;
 • iPhone Xs de 256 GB – 5649 lei;
 • iPhone Xs de 512 GB – 6499 lei;
 • iPhone Xs Max de 64 GB – 5399 lei;
 • iPhone Xs Max de 256 GB – 6199 lei;
 • iPhone Xs Max de 512 GB – 6999 lei.

Cum arata iPhone 9 si iPhone XS

Este de asteptat ca Apple sa retina senzorul de recunoastere faciala pe toate cele trei modele noi, inclusiv cu infamul notch, atât de criticat de utilizatori, dar atât de copiat de alte companii (cu exceptia Samsung si HTC).

De asemenea, este de asteptat ca Apple sa renunte la senzorul de amprenta de pe iPhone 9. Acesta din urma ar urma sa aiba doar o camera în spate, iar celelalte doua sa aiba camere duale.

Apple va reduce pretul pentru modelele de top si le va face disponibile mai repede pentru a nu întâmpina din nou situatia de anul trecut, când lipsa de componente a facut ca iPhone X sa fie disponibil doar din noiembrie.

9to5Mac a prezentat si fotografiile celor doua iPhone XS, puse unul peste altul. Acestea au culoare aurie.

Despre acestea mai stim ca vor avea o baterie în forma literei L, care vor fi produse de catre LG Chem.

Acestea vor veni cel mai probabil cu sistemul de operare iOS 12.

Apple Watch 4, MacBook Air si Mac Mini

Pe lânga noua generatie iPhone, Apple va mai lansa si Apple Watch 4, un ceas inteligent cu îmbunatatiri fata de generatia trecuta.

Concomitent, este de asteptat ca Apple sa lanseze tot în aceasta toamna, posibil în cadrul aceluiasi eveniment, un nou MacBook Air si un nou Mac Mini. Acestea nu au mai fost modernizate din 2015 (MacBook Air) si 2014 (Mac Mini).

Pe de alta parte, Apple are tendinta de a separa lansarile pe sisteme de operare, astfel ca iPhone ar urma sa fie lansat cu Apple Watch 4, pe când Mac-urile ar urma sa aiba o data proprie de lansare.