Google+

Ar fi mituit magistrati ca sa nu le dea voie unor parinti, care si-au pierdut copilul la nastere, sa mearga la Bucuresti pentru autopsie. De ce este invinuit medicul Scarlat, retinut in dosarul mitei pentru judecatori

Vadim Scarlat, medicul retinut in dosarul mitei pentru judecatori, este invinuit ca a transmis unui magistrat 2 mii de euro pentru ca acesta sa ia o decizie in favoarea medicului intr-un dosar in care medicul avea statut de invinuit.

 

Astfel, pentru cei 2 mii de euro, judecatorii urmau sa ia o decizie in favoarea medicului.

 

Dosarul in care medicul avea statut de invinuit a fost pornit dupa ce doi parinti care si-au pierdut copilul la nastere, l-au acuzat pe acesta de neglijenta.

 

Cei doi parinti intentionau sa mearga la Bucuresti pentru o expertiza medico-legala mai completa, insa, potrivit procurorilor, medicul ar fi mituit magistratii ca sa nu le dea voie acestora sa mearga la Bucuresti.

 

Deocamdata nu am reusit sa obtinem o reactie din partea medicului sau a avocatilor sai.

 

Comunicatul emis de Procuratura Anticoruptie:

 

"Medicul se învinuieşte că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit.

 

Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului.

 

În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat.

 

Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat."

 

 Astazi urmeaza sa fie examinate demersurile procurorilor privind arestarea preventiva in privinta medicului retinut in urma perchezitiilor de la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Centru.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn