Vadim Scarlat, medicul retinut in dosarul mitei pentru judecatori, este invinuit ca a transmis unui magistrat 2 mii de euro pentru ca acesta sa ia o decizie in favoarea medicului intr-un dosar in care medicul avea statut de invinuit.

Publicat:25.10.2018, 09:28

Astfel, pentru cei 2 mii de euro, judecatorii urmau sa ia o decizie in favoarea medicului.

Dosarul in care medicul avea statut de invinuit a fost pornit dupa ce doi parinti care si-au pierdut copilul la nastere, l-au acuzat pe acesta de neglijenta.

Cei doi parinti intentionau sa mearga la Bucuresti pentru o expertiza medico-legala mai completa, insa, potrivit procurorilor, medicul ar fi mituit magistratii ca sa nu le dea voie acestora sa mearga la Bucuresti.

Deocamdata nu am reusit sa obtinem o reactie din partea medicului sau a avocatilor sai.

Comunicatul emis de Procuratura Anticoruptie:

"Medicul se învinuieste ca i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii retinuti în cauza data), 2000 de euro pentru ca judecatorul sa dea o solutie favorabila într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit.

Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chisinau, se refera la decesul unui nou-nascut si pretinsa neglijenta a medicului care ar fi condus la moartea copilului. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legala a demonstrat ca exista legatura cauzala între decesul copilului si actiunile neglijente ale medicului.

În apararea sa, medicul a solicitat o expertiza în comisie care însa a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca sa puna punct divergentelor, parintii nou-nascutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiza independenta la Bucuresti, însa solicitarile lor nu au fost acceptate de magistrat.

Pentru a fi admisa expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecatorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât si a parintilor copilului decedat."

 Astazi urmeaza sa fie examinate demersurile procurorilor privind arestarea preventiva in privinta medicului retinut in urma perchezitiilor de la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Centru.