Astazi se implinesc doi ani de cand Igor Dodon a fost ales presedinte al Republicii Moldova. El a castigat scrutinul prezidential, invingand-o pe Maia Sandu in turul doi. Fostul socialist a fost votat direct de popor, dupa ce Curtea Constitutionala a anulat procedura de alegere a presedintelui de catre parlament.

Publicat:13.11.2018, 11:15

In urma alegerilor de pe 13 noiembrie 2016, Igor Dodon a obtinut putin peste 52 la suta din voturi, in timp ce Maia Sandu a acumulat aproape 48 de procente din sufragii.

Liderul PAS a contestat rezultatele alegerilor si a acuzat guvernarea l-a favorizat pe Dodon. Cei de la putere au negat acuzatiile. In cei doi ani de mandat, Igor Dodon a fost criticat pentru faptul ca s-a intalnit de cel putin 11 ori cu liderul rus, Vladimir Putin si niciodata cu presedintii tarilor vecine.

De asemenea, i s-a reprosat ca nu si-a respectat promisiunile de a lupta cu oligarhii si de a insista pe intoarcerea miliardului furat. Igor Dodon sustine ca a reusit totusi sa faca foarte multe lucruri de cand a devenit presedinte, asa ca a publicat pe Facebook un filmulet in care isi enumera realizarile.