Google+

Atac intr-un mall din Beijing. O persoana a murit, 12 au fost ranite

O femeie a murit si 12 persoane au fost ranite, duminica, intr-un atac cu cutitul care a avut loc intr-un mall din Beijing.

 

Incidentul a avut loc în mallul Joy City din districtul Xidan, potrivit poliţiei citată de Reuters. Un suspect de 35 de ani din regiunea Henan fost reţinut, informează News.ro.

 

Bărbatul a recunoscut că este vinovat şi a precizat că a vrut să „îşi arate nemulţumirea” prin acest atac, însă poliţia nu a oferit mai multe detalii. 

 

Trei bărbaţi şi zece femei au fost trimişi la spital după atac iar una dintre femei a murit din cauza rănilor, a spus poliţia. Toate celelalte persoane sunt aşteptate să îşi revină.

 

 

Staţiile de radio din Beijing au postat imagini pe reţeaua socială WeChat în care se putea vedea sânge pe podeaua din mall precum şi o persoană rănită care era transportată la spital.

 

Crimele violente sunt rare în China în comparaţie cu alte ţări, mai ales în oraşele mari, datorită nivelului crescut al securităţii, însă în ultimii ani numărul atacurilor în care s-au folosit cuţite a crescut, multe dintre ele vizând copii, comentează Reuters, adăugând că autorităţile au pus atacurile pe seama persoanelor cu afecţiuni psihice. Cuţitele sunt folosite des în astfel de atacuri pentru că legile privind deţinerea armelor de foc sunt foarte stricte în China.

 

Cu toate acestea, guvernul chinez a susţinut şi că unele dintre atacuri vin partea militanţilor din regiunea de vest Xinjiang, acolo unde regimul de la Beijing susţine că se confruntă cu insurgenţi islamişti.

 

Sursa: News.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn