Google+

Daca iesi azi in oras cu masina cu cauciucuri de vara, risti amenda 300 de lei. Recomandarile politiei

Daca iesi azi in oras cu masina cu cauciucuri de vara, risti amenda 300 de lei. Recomandarile politiei
Embed:

Responsabilii de la Inspectoratul National de Patrulare anunta ca soferii care circula acum cu masinile pe strazile sau drumurile din tara si nu isi au automobilele adaptate la conditiile meteo nefavorabile pot fi amendati.

 

Inspectoratul National de Patrulare recomanda soferilor care deja si-au schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara, sa-si lase masinile acasa. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, conducatorii auto care circula cu cauciucuri de vara pe carosabilul lunecos ar putea fi amendati de oamenii legii. Amenda in acest caz ajunge pana la 300 de lei.

 

Alina BUNGHEZ, INP: "Conform regulamentului circulatiei rutiere, soferii sunt obligati ca atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada, ghetus sau polei, sa aiba automobilul echipat cu pneuri de iarna, iar daca soferii nu respecta aceasta regula, atunci legislatia prevede o amenda de pana la 300 de lei. La moment INP, recomanda soferilor o atentie deosebita la starea carosabilului, deoarece a fost emisa in urmatoarele zile scaderea considerabila a temperaturii aerului, ceea ce va duce la formarea ghetusului pe carosabil, iar majoritatea conducatorilor auto deja au schimbat pneurile de iarna pe cele de vara.

 

Astfel, INP recomanda soferilor sa se deplaseze doar in caz de urgenta, iar daca totusi iesiti din casa cu masina, solicitam maxima prudenta. In acelasi timp, este necesar ca soferii sa adapteze viteza si sa pastreze distanta fata de ceilalti participanti la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea, care pot favoriza producerea accidentelor rutiere."

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn