Google+

Atentie soferi. Schimbari la programarea de urgenta pentru obtinerea permisilui de conducere. Tot ce trebuie sa stii

Daca ai nevoie urgent de permisul de conducere, atunci, de azi inainte, te poti programa doar online pentru sustinerea probelor teoretice si practice.

 

Comunicatul emis de catre Agentia Servicii Publice:

 

"Decizia a fost aprobată prin ordin de către directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Railean. Candidaţii pot beneficia de Serviciul „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” accesând pagina web www.programari.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a Agenţiei www.asp.gov.md. Perioada maximă de programare urgentă la examen în cadrul Secţiei calificare a conducătorilor auto Chişinău nu poate depăşi trei zile de examen la categoria (proba) solicitată, în ordine consecutivă, conform graficului de examen aprobat, începând cu ziua ulterioară adresării on-line. Costul serviciului este de 300 de lei.

 

Precizăm că la proba practică sunt admise doar persoanele care au susţinut cu succes examenul teoretic. Cei care au obţinut calificativul “respins” pot susţine un nou examen numai după o perioadă de cel puţin cinci zile calendaristice, pentru proba teoretică, şi zece zile calendaristice pentru proba practică. Din 13 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

 

Potrivit directorului ASP, Sergiu Railean: „Odată cu implementarea Serviciului „Programarea urgentă la examenul de obţinere a permisului de conducere” se reduce la maxim implicarea factorului uman în procesul de examinare a viitorilor şoferi”.

 

Atenţionăm că Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obţinere a permisului de conducere” rămâne în vigoare şi poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn