Google+

Ati fost surprins de radar? Iata ce trebuie sa stiti in acest caz - Bizlaw.md

De multe ori soferii care sunt opriti de politisti, pentru ca au depasit limita de viteza, platesc amenzi fara sa puna la indoiala corectitudinea acestora. Un aspect important pe care trebuie sa il stiti este faptul că politistii nu au voie sa faca masuratorile fiind in miscare, scrie Bizlaw.mdPotrivit Ordinului ministrului Economiei cu privire la aprobarea procedurii de măsurare legală ”Măsurarea vitezei mijloacelor de transport auto cu ajutorul sistemului tip ”АвтоУраган”, efectuarea măsurării vitezei şi înregistrărilor se realizează automatizat, în regim staţionar. Altfel spus, maşina poliţiştilor în care este instalat echipamentul de supraveghere, trebuie să fie parcată. Aceştia nu au voie să facă măsurători fiind în mişcare.

 

Documentul mai prevede că înregistrarea vitezei şi imaginilor se efectuează astfel ca mijlocul de transport auto supus măsurării să fie înregistrat din spate, la îndepărtare de postul mobil de supraveghere. Automobilul care este echipat ca post mobil de supraveghere se parchează în locuri unde este permisă staţionarea.

 

Rezultatele măsurării vitezei de mişcare a mijloacelor de transport auto cu ajutorul sistemului tip ”АвтоУраган” sunt utilizate de către agenţi la constatarea contravenţiilor privind depăşirea regimului de viteză, după recepţionarea automatizată şi prelucrarea informaţiilor în cadrul Sistemului automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere ”Controlul traficului”.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE BIZLAW.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn