Vindea benzina ilegal. O companie petroliera a deschis ilicit 7 statii PECO in raionul Floresti, sustine Agentia pentru Reglementare in Energetica, care a aplicat o amenda de 10 mii de lei. Compania avea licenta doar de import, nu si de comercializare a carburantilor. La o conferinta de presa sustinuta astazi, directorul ANRE a vorbit si despre alte nereguli si a promis ca in curand vor fi sanctionati si cei care majoreaza preturile nejustificat.

Publicat:14.07.2014, 11:37

Directorul ANRE spune ca aceasta companie are licenta de import, insa Agentia nu i-a dat si dreptul de comercializare. Pe langa amenda, ANRE a depus o cerere in instanta pentru a suspenda activitatea celor 7 statii PECO. In cateva zile ele au inregistrat un profit de 1 milion de lei din vanzari. Directorul firmei, care este si lider al Partidului pentru Unirea Moldovei, nu a vrut sa discute cu noi.

Gheorghe CÄ‚LÄ‚RAS, DIRECTOR AGROCOM OIL: Toate întrebarile la sectia juridica.”

Nici juristul companiei n-a vrut sa ne spuna mai multe.

JURIST AGROCOM OIL: ”Scuze, nu voi putea raspunde la întrebarea Dvs, nu sunt administrator în aceasta firma.”

ANRE afirma ca verificarile vor continua si in alte raioane. Deocamdata Agentia ar fi descoperit ca in autonomia gagauza aproape toate statiile PECO activeaza ilegal.

Directorul Agentiei pentru Reglementare in Energetica recunoaste ca unii importatori majoreaza preturile nejustificat, insa afirma ca exista si motive intemeiate.

Directorul ANRE mai spune ca a fost creat un grup de lucru care sa elaboreze o noua metodologie de formare a preturilor la petrol, intrucat actualul regulament a fost elaborat inca in 2006. Astfel, Sergiu Ciobanu promite ca in curand cei care majoreaza preturile nejustificat vor fi sanctionati.

Ultima data, preturile la carburanti au crescut la inceputul lunii mai. Atunci soferii au platit pentru un litru de benzina cu 70 de bani mai mult, adica cel putin 18 lei si 47 de bani, iar 1 litru de motorina s-a scumpit cu 50 de bani, pana la 17 lei si 67 bani.