Au incins o hora, la hotar. Satui de coada imensa de la frontiera dintre Moldova si Ucraina, cativa moldoveni care se intorceau de la mare s-au luat de maini si au dansat. Au scos boxele din autocar, au dat muzica tare, iar unul dintre pasageri a filmat momentul cu drona si a postat imaginile pe internet.

Publicat:09.08.2018, 18:52


Vasile Zeliznii si colegii sai de munca si-au dorit o escapada la mare in weekend, asa ca au luat trenul spre Odesa. Inapoi spre casa s-au pornit, insa, cu autocarul. Ajunsi la vama Tudora s-au trezit cu o coloana de masini, lunga de cativa km. 

Vasile ZELIZNII: ”La 2-3km de vama se vedea un rand foarte mare." 

 Directorul companiei la care lucreaza a venit cu ideea de a incinge o hora chiar la hotarul dintre Moldova si Ucraina. Cei peste 40 de moldoveni au coborat din autocar, au scos boxele portabile si au dat volumul muzicii la maxim.

Vasile ZELIZNII: ”Am dansat. 03:40 A fost distractiv, am uitat ca sunt la vama. 04:35 Am facut din drama o tragicomedie.” 

 Asteptarea a fost lunga, asa ca pasagerii si-au gasit si alte ocupatii.

Vasile ZELIZNII: ”Care jucau volei, care stateau cu paturile afara, care umblau prin floarea-sorelui." 

 Pentru ca este si videograf, Vasile a scos drona din bagaj pentru a imortaliza momentul.

Vasile ZELIZNII: ”Am incercat sa ridic drona sa filmez. Din pacate nu am putut sa filmez mult, pentru ca vamesii cum au vazut drona au venit repejor si au spus sa o dam jos.”

Dupa cinci ore de asteptare, aproape de miezul noptii, grupul de moldoveni a trecut hotarul. In weekend la punctul de trecere Tudora-Starokazacie s-a inregistrat un flux mare de masini. Cozi imense au fost si la Palanca, unde sistemul informatic nu a functionat aproape sase ore.