Un autobuz, care efectua curse in Romania, a ars in intregime intr-o parcare din sectorul Rascani al capitalei. Administratorul firmei crede ca vehiculul a fost incendiat intentionat si spune ca este al cincilea autocar care ia foc in ultima luna. Pompierii incearca sa afle de la ce a pornit valvataia.

Publicat:02.03.2019, 12:38


Asa arata autobuzul care, noaptea trecuta, in jurul orei patru, a luat foc in parcarea de pe strada Nicolae Dimo. Vehiculul a fost distrus, practic, in totalitate. Acest barbat ne-a spus ca a auzit bubuituri, dar nu intelegea ce se intampla. Abia spre dimineata si-a dat seama ca a fost un incendiu.

“Noi stateam la fereastra si dormeam, am crezut ca sunt focuri de artificii, se auzea asa cum impusca.”

Flacarile au afectat doua masini care se aflau in apropierea vehiculului. Autobuzul care a luat foc efectua curse din Chisinau spre Iasi. Administratorul companiei de transport este convins ca autocarul a fost incendiat intentionat si sustine ca nu este primul caz de acest fel.

Victor SARIOGLA, ADMINISTRATORUL COMPANIEI DE TRANSPORT AUTO: “Seria de incendiere a inceput de pe data de 24 ianuarie. La baza noastra din Ceadar-Lunga a ars complet un autobuz, pana la moment nimic nu au gasit, apoi un alt caz a fost la Praga, pe 14 februarie. Peste o zi, la Moscova a fost o incendiere, este deja al treilea caz. Apoi, dupa cateva zile, un autobuz a plecat, tot de la Moscova, iar cand a ajuns acasa, am vazut ca a fost incendiat. Este deja al patrulea caz, iar cel de noaptea trecuta este al cincilea.” 

Barbatul spune ca pana acum, politia nu a intervenit, practic, de loc in aceste cazuri.

Victor SARIOGLA, ADMINISTRATORUL COMPANIEI DE TRANSPORT AUTO: “Unde sunt expertii, criminalistii? Unde sunt specialistii care documenteaza cazul, ce asteptam, poze din cosmos? Am impresia ca cineva sta in spatele lor. Noi traim intr-o lume civilizata. Ce sa asteptam mai departe, un al saselea, al 10-lea, al 20-lea caz?"

Oamenii legii nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii. Pompierii urmeaza sa faca expertiza pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului si sa transmita un raport politiei pentru a documenta cazul.