Google+

Autobuzele din offshore, pentru care primaria Chisinau va plati 80 milioane lei, vor sta in piata pana la sfarsitul campaniei electorale - mold-street.com

O firma din Chisinau, ce apartine omului de afaceri turc Kazim Erarslan, a obtinut dreptul de a organiza in Piata Marii Adunari Nationale „o intrunire sub forma de expozitie a 31 de autobuze Isuzu Citiport”, scrie mold-street.com.

 

Potrivit unei dispoziţii semnate de primarul general interimar Ruslan Codreanu, autorizaţia a fost eliberată firmei Emotion Trading SRL (care în anii 2009-2013 a prestat servicii pentru Moldcell) pentru perioada 14-24 februarie, pentru intervalul orelor 08:00-22:00. Adică vor sta până la finele campaniei electorale.

 

Autobuze mai scumpe şi cu o garanţie mai mică

Firma Emotion Trading SRL aparţine lui Kazim Erarslan, afaceristul ce deţine şi firma offshore din Ciprul de Nord, pe care primăria Chişinău a desemnat-o câştigătoare a licitaţiei de livrare a 31 de autobuze la un preţ cu patru milione de lei mai scump decât autobuzele pe care le oferea o companie din România. 

 

25 din cele 31 de autobuze ce urmează a fi plătite de municipiul Chişinău au ajuns deja în capitală, iar primarul a şi făcut selfie cu ele. 

 

„Am făcut tot posibilul ca chişinăuienii să aibă transport public de calitate”, s-a lăudat Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook. În acelaşi timp apar tot mai multe informaţii că licitaţia a fost trucată.

 

Astfel compania BMC Truck & Bus, care a fost descalificată din licitaţia de circa 80 milioane lei pentru achiziţionarea a 31 de autobuze pentru municipiului Chişinău, a făcut publică o reacţie oficială în care precizează că a înaintat o ofertă mai bună decât cea a offshorului ce a câştigat licitaţia – Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn