Google+

Autobuzele promise anul trecut vor aparea anul acesta pe strazile capitalei, spun autoritatile. Bugetul pentru cumpararea acestora a fost majorat de la 30 la 80 de miloane de lei - VIDEO

Autobuzele promise anul trecut vor aparea anul acesta pe strazile capitalei, spun autoritatile. Bugetul pentru cumpararea acestora a fost majorat de la 30 la 80 de miloane de lei - VIDEO
Embed:

Autobuzele promise anul trecut vor aparea anul acesta pe strazile capitalei, spun autoritatile. Bugetul pentru cumpararea acestora a fost majorat de la 30 la 80 de miloane de lei. Un activist scrie pe blogul sau, ca licitatia programata pentru luna februarie, se va organiza in conditii dubioase.

 

Dupa ce consilierii municipali au votat la sfarsit de an, majorarea bugetului pentru procurarea autobuzelor, autoritatile anunta  licitatia pentru 8 februarie.  Asta dupa ce licitatia de anul trecut, cand isi doreau sa cumpere 50 de autobuze cu 30 miloane de lei, a esuat.

 

Vitali BUTUCEL, SEF DIRECTIA TRANSPORT SI CAI DE COMUNICATIE: “Planificam undeva procurarea a 31, 32 de autobuze.” 

 

Activistul Andrei Tudos, scrie pe blogul sau ca a discutat cu reprezentatii catorva uzine de autobuze din spatiul post-sovietic, iar cei  de la Uzina din Livov, i-ar fi comunicat ca de fapt caietul de sarcini, contine cerinte dubioase si ca acesta corespunde modelelor de autoboze “MAZ” fabricate de uzina de la Misk.

 

Acesta spune ca i s-a comunicat de fapt ca caietul de sarcini are conditii dubioase.  

 

Andrei TUDOS, ACTIVIST: “Imposibil de a ansambla 30 de autobuze in 4 luni, se asambleaza sau deja sunt asamblate. Panta de ridicare de 25 de procente este semnatura uzinei de la Minsk.” 

 

Seful Directiei Transport si Cai de Comunicatie a respins acuzatiile, precizand ca totusi caietul de sarcini a fost creat asa incat sa permita participarea mai multor uzine din Europa. 

 

La sedinta de astazi, autoritatile au spus ca in toate troleibuzele din capitala ar putea aparea sisteme GPS. Asa ca locuitorii capitalei vor putea vedea cu ajutorul unei aplicatii unde se afla vehiculul. Cat va costa dotarea troleibuzelor, nu este clar inca.

 

Dorin CIORNII, SEF REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “Va fi creat o aplicatie pentru comoditatea cetatenilor. La etapa actuale suntem cu eleborarea caietului de sarcini dupa care vor urma licitatiile.“

 

Asta desi consilierul municipal din partea socialistilor, Nichita Turcan a scris pe pagina sa de facebook, ca instalarea sistemelor GPS este inclunsa in proiectul tichetarii electronice, votat de alesii municipali si pentru care au fost alocati bani. 

 

Vitali BUTUCEL,SEF DIRECTIE TRASPORT SI CAI DE COMUNICATIE: “Municipalitatea ar putea implimenta acest proiect dupa care acest element poate fi exclus din caietul de sarcini cu privire la tichetarea electonica.”

 

GPS-urile in troleibuzele din capitala au fost promise inca din 2011 atunci cand in fruntea primariei era Dorin Chirtoaca.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn