Google+

Autorul alertei cu bomba de la Liceul „Gheorghe Asachi” a fost GASIT - VIDEO

Autorul alertei cu bomba de la Liceul „Gheorghe Asachi” a fost GASIT - VIDEO
Embed:

Autorul alertei cu bomba de la Liceul Gheorghe Asachi a fost identificat. Este vorba de un minor de 15 ani care anterior a invatat in institutia repectiva. Baiatul a fost gasit la doar 5 ore de la declansarea alerteri de ofiterii SIS in comun cu politia capitalei.

 

Adrian JOVMIR, OFIȚER DE PRESĂ, POLIȚIA CAPITALEI “Dupa masurile inreprinse s-a constat ca aceasta persoana ar fi efectuat acel apel de la un telefon public. Au fost anuntati parintii despre acest caz. Pe marginea acestui caz a fost initiata un dosar penal. – Motivul care l-a determinat? -Urmeaza sa fie stabillite toate circumstantele in audierile ulterioare.”

 

Oamenii legii nu au vrut sa precizeze unde invata acum copilul si ce anume l-a determinat sa faca acest gest. Cert este ca acesta este cercetat in libertate si urmeaza a fi audiat impreuna cu parintii.

 

Daca ieri politia precizase ca in cazul unui minor se aplica dosar contraventional parintiilor acestora si o amenda de pana la 400 de lei, astazi oamenii legii afirma ca pe acest caz s-a pornit un dosar penal pe fapta, care prevedere o amenda de pana la 10 mii de lei. Ulterior, procuratura ar urma sa decida. Alerta falsa cu bomba la liceul Gheorghe Asachi a fost data ieri la ora 12 s-a dat alerta. Imediat peste o mie de elevi au fost evacuati, iar cladirea inspectata de genisti.

------------------------------------------------

Potrivit SIS, minorul care a anuntat despre prezenta unui obiect explozibil in incinta Liceului „Gheorghe Asachi” din Chisinau, a fost identificat. Aceasta are 15 ani si anterior a invatat in institutia data. 

 

"Minorul in varsta de 15 ani invata in alt liceu si s-a creat o comisie multidisciplinara care o sa investigheze cazul" a declarat pentru ProTV, Sabina Cojusnean, ofiter de presa SIS.

 

Potrivit ofiterului de presa al Politiei Capitalei, Jovmir Adrian, baiatul nu este retinut iar parintii acestuia impreuna cu minorul urmeaza sa fie audiati. 

 

Legislatia in vigoare prevede amenda in marime de la 4 000 la 10 000 de lei, munca neremunerata in folosul comunitatii de la 180 la 240 de ore sau inchisoare de pana la 2 ani. 

 

Alerta falsa cu bomba la liceul Gheorghe Asachi din capitala: Peste o mie de copii au fost evacuati de urgenta. Ce le-a spus un copil la telefon pompierilor - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn