Google+

Avocatul lui Vlad Filat, despre cele doua plangeri adresate la CtEDO - ZdG.md

Pana la acest moment, Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CtEDO) nu a comunicat nicio informatie privind plangerile inaintate de ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv de justiţia din R. Moldova la noua ani de inchisoare pentru corupere pasiva si trafic de influenta, scrie ZdG.md

 

Contactat de ZdG, Victor Munteanu, avocatul care din iulie curent reprezinta interesele lui Vlad Filat la CtEDO, a precizat ca instanţa europeana are un mecanism specific de activitate, respectiv, nu poate spune in cat timp aceasta ar putea comunica Guvernului cererile inaintate.

 

„Curtea Europeană este un organ independent, respectiv, procedura este diferită de cea a instanţelor naţionale. Eu doar am informat Curtea despre faptul că îl voi reprezenta pe domnul Filat în faţa instanţei. Nu avem altceva nou. Acolo este mecanism separat, specific, respectiv, nu este încă nicio informaţie”, a declarat avocatul Victor Munteanu pentru ZdG, care a precizat că nu poate oferi informaţii exacte despre încălcările invocate în cele două cereri expediate la CtEDO.

 

„Sunt foarte multe capete de cereri, inclusiv de procedură, încălcarea drepturilor la apărare. La acest moment nu pot să ofer mai multe detalii. Curtea Europeană urmează să decidă care dintre capetele de cereri le va comunica, deci, ce întrebări le va pune Guvernului. Pe care le va considera admisibile, pe acelea le va comunica”, susţine avocatul, menţionând că plângerile se referă şi la condamnarea definitivă la închisoare a clientului său.

 

„Conform procedurii, Curtea nu se pronunţă în niciun fel, acceptă sau nu acceptă spre examinare. Cererea doar este trimisă şi dacă consideră capetele comunicabile, să spunem aşa, dacă ridică chestiuni ce ţin de aplicarea convenţiei, atunci în momentul în care pune întrebări Guvernului, se consideră admisibilă”, a punctat apărătorul lui Filat.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn