Google+

Avocatul Viorel Berliba, implicat in schema de coruptie de la Facultatea de Drept de la USM, a primit 30 de zile de arest in izolator - VIDEO

Avocatul Viorel Berliba, implicat in schema de coruptie de la Facultatea de Drept de la USM, a primit 30 de zile de arest in izolator - VIDEO
Embed:

Avocatul Viorel Berliba, suspectat ca ar fi implicat in schema de coruptie de la Facultatea de Drept a Universitatii de Stat, a primit 30 de zile de arest in penitenciarul Pruncul. El se declara nevinovat. Avocatii sai spun ca vor contesta decizia judecatorilor.

 

„Se admite demersul procurorilor, aplicarea masurii preventive in privinta lui Berliba Viorel, se aplica arestarea preventiva pe un temen de 30 de zile, in penetenciarul numarul 16, Pruncul.”

 

Viorel Berliba, care a fost si aparatorul lui Vlad Filat, sustine ca este un dosar fals si ca decizia instantei ar fi abuziva.

 

„Eu nu am luat niciun leu si nu am dat nimanui, nici eu nici decanul, noi am instruit si educat studentii in spiritul respectarii legii si nu a incalcarii.”

 

Avocatii acestuia spun ca vor contesta decizia luata astazi de judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani.

 

Ion UNGUREANU, AVOCAT: „Sa solicitat sa se ridice mai multe acte in vederea demonstrarii faptului ca nu prezinta pericol. Este doctor habilitat si nu nu ar putea sa influenteze pe nimeni.” 


Procurorul de caz, Victoria Furtuna, a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

 

„Haideti sa facem in felul urmator cu detalii o sa vina serviciul de presa al procuraturii.”

 

Ieri, si decanul Faculatatii de Drept de la USM, Sergiu Branza a primit 30 de zile de arest in izolatorul CNA. Acesta, insa, nu a fost prezent la sedinta de judecata, intrucat potrivit avocatului sau, el s-ar fi simtit rau. Sergiu Branza si Viorel Berliba au fost retinuti marti de ofiterii anticoruptie. Decanul de la drept, dar si fostul avocat al lui Vlad Filat sunt suspectati intr-un dosar de coruptie. Cei doi ar fi luat bani ca sa verifice si sa accepte teze de doctorat.

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn