Liceenii sustin astazi examenul la disciplina de profil.

Publicat:13.06.2017, 05:24

Liceenii din clasele cu profil real sustin astazi examenul la matematica, iar cei care au absolvit profilul umanist sustin examen la disciplina Istoria romanilor si universala. 

In timpul examenului elevii vor fi supravegheati de camerele video. Candidatii vor intra in sala doar cu un pix si buletinul de identitate. Nici foi albe pentru ciorne nu vor avea voie sa aduca. Le vor primi pe loc la solicitare. Cei care vor fi avea asupra lor copiute risca sa nu-si mai vada diploma in acest an.  


Potrivit Ministerului Educatiei, numarul elevilor care sunt eliminati de la examenul este in descrestere. Daca in anul 2016 au fost 103 de candidati, anul trecut numarul acestora a ajuns la 85. Totodata au fost 15 absolventi, care au trimis pe altcineva la examen, in locul lor.


Aceasta infractiune se pedepseste cu o amenda de pana la 50 de mii de lei sau inchisoare de pana la un an. Anul acesta vor fi deschise 93  de centre de bacalaureat. Primul examen a avur loc pe doi iunie, iar ultimul va fi pe 20 iunie.

In acest an sustin examenele de bacalaureat 18760 de candidati.