Google+

Bulevardul Stefan cel Mare ar putea avea 6 benzi de circulatie dupa reconstructie

Bulevardul Stefan cel Mare ar putea avea 6 benzi de circulatie dupa reconstructie
Embed:

Dupa reconstructie, mai larg. O parte din bulevardul Stefan cel Mare ar putea avea sase benzi de circulatie dupa ce lucrarile vor fi incheiate, si nu 4 cate sunt acum.

 

Pentru asta este nevoie de lucrari, dar si de bani in plus, insa autoritatile locale dau asigurari ca se poate. 

 

Potrivit solicitarii primarului, largirea bulevardului cu inca doua benzi ar putea sa se faca pe portiunea dintre strada Mihai Viteazul si sensul giratoriu de la Universitatea “Ion Creanga”.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Ar fi pacat sa nu largim. Cate 3 pentru fiecare sens. Largirile nu sunt incluse in nici un proiect. Este vorba de insistentele mele.”

 

Largirea se va face cu maxim un metru si jumatate, astfel ca se vor ingusta trotuarele. Acum cei de la Chisinau-Proiect urmeaza sa stabileasca daca se va taia de pe ambele parti ale trotuarului.

 

Ion PACIU, INGINER, CHISINAU-PROIECT: “Sunt foarte multe lucrari. Trebuie stramutate liniile de comunicatie, defrisarea copacilor, reproiectarea iluminatului public.”

 

Este nevoie si de bani in plus, iar finantarea se va face din acordul de lucrari suplimentare incheiat cu BERD. Deocamdata nu se stie suma exacta.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Specialistii incearca sa ma convinga ca nu are rost, eu ii conving ca trebuie. Cred ca este posibil. Astfel vom avea un tronson de strada mai ingust decat celelalte.”

 

Soferii abia asteapta ca ideea sa devina realitate.

 

“Va fluidiza traficul”

 

“Va fi bine, dar sa faca normal.”

 

Tot astazi, Dorin Chirtoaca a dat asigurari ca lucrarile pe strada Vasile Alecsandri vor fi incheiate pana la sfarsitul anului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn