Google+

Camerele de supraveghere a traficului rutier din capitala vor trece in gestiunea unei companii private. Guvernul a decis sa apeleze la un investitor care sa creeze un sistem national de monitorizare a drumurilor - VIDEO

Camerele de supraveghere a traficului rutier din capitala vor trece in gestiunea unei companii private. Guvernul a decis sa apeleze la un investitor care sa creeze un sistem national de monitorizare a drumurilor - VIDEO
Embed:

Camerele de supraveghere a traficului rutier din capitala vor trece in gestiunea unei companii private. Guvernul a decis sa apeleze la un investitor care sa creeze un sistem national de monitorizare a drumurilor. In schimb acesta isi va lua jumatate din banii proveniti din amenzi timp de 25 de ani. Firma va fi selectata in urma unei licitatii.

 

Guvernul a decis astazi ca toate camerele video instalate pe strazile din Chisinau pentru monitorizarea traficului rutier sa fie date in proprietatea unui investitor privat, iar acesta sa investeasca si sa instaleze altele noi, inclusiv pe drumurile nationale. Decizia a fost luata astazi de guvern, iar Ministerul de Interne si-a asumat responsabilitatea de a gasi o firma interesata de asta.

 

Simion CARP, SECRETAR GENERAL DE STAT AL MAI: „Modalitatea de transmitere este determinata de caracterul constructie, operare tehnica si transfer.”

 

Termenul contractului de parteneriat public-privat nu va depasi 25 de ani, dupa care intreg sistemul sa fie cedat autoritatilor. Din aceasta schema, investitorul va primi 50 la suta din amenzile incasate de la soferi. Autorii proiectului se asteapta ca cei de la compania privata sa investeasca circa 21 de milioane de euro in extinderea, renovarea si intretinerea sistemului national de monitorizare a traficului rutier.

 

Simion CARP, SECRETAR GENERAL DE STAT AL MAI: „Va fi asigurat volumul suficient de informatii pentru a interveni prompt in situatii de ambuteiaj sau de risc.”

 

Cei de la MAI ne-au spus ca au apelat la aceasta metoda pentru ca nu ar fi suficienti  bani pentru instalarea altor camere de supraveghere. In capitala si in apropierea acesteia sunt instalate acum in jur de 315 de obiective in 46 de locatii. Toate sunt functionale, ne-a precizat astazi un responsabil de la Interne, care a recunoscut, totusi, ca sunt si zile cand acestea au deficiente tehnice.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn