Google+

Cariera si dosarele de rezonanta gestionate de cele cinci judecatoare retinute in dosare de coruptie - ZdG.md

Judecatoarea Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel (CA) Chisinau, retinuta astazi, 23 octombrie, intr-un dosar de coruptie a participat in ultimii ani la luarea unor decizii in dosare importante, precum dosarul ex-premierului Vlad Filat, dar si cel in care a fost vizat Ion Perju, politistul acuzat ca i-ar fi aplicat lovitura fatala tanarului Valeriu Boboc, decedat in noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, scrie ZdG.md

 

Tot ea a obligat Agenţia Proprietăţii Publice să-i vândă lui Vlad Plahotniuc terenul de la Moldexpo, pe care este amplasat sediul televiziunilor sale. Galina Moscalciuc este judecătoare din anul 2005. A activat la Judecătoria Chişinău, până în decembrie 2017 atunci când a fost numită în funcţia de judecătoare la Curtea de Apel Chişinău. Moscalciuc a fost preşedinta completului de judecată care a examinat dosarul ex-premierului Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare.

 

Totodată, în decembrie 2013, magistrata l-a achitat pe poliţistul Ion Perju, acuzat că i-ar fi aplicat lovitura fatală tânărului Valeriu Boboc, decedat în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. Ulterior, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia.

 

Aceeaşi magistrată a obligat Agenţia Proprietăţii Publice să-i vândă lui Vlad Plahotniuc terenul de la Moldexpo, pe care este amplasat sediul televiziunilor sale.

 

Moscalciuc a examinat anterior şi o cauză civilă prin care prim-vicepreşedintele Parlamentului de atunci, Vlad Plahotniuc, solicita despăgubire morală de aproape un milion de lei de la oamenii de afaceri Victor Țopa şi Viorel Țopa.

 

În aprilie 2018, Galina Moscalciuc a pronunţat sentinţa de achitare a Stelei Pahomi, fostă membră a Consiliului de Administraţie al Moldova-Agroindbank, în dosarul escrocheriilor cu acţiunile MAIB.

 

Aceeaşi magistrată a examinat în 2017 unul din dosarele privind licitaţiile trucate pentru asigurarea cu produse alimentare a grădiniţelor din minicipiul Chişinău. 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn