Judecatoarea Galina Moscalciuc de la Curtea de Apel (CA) Chisinau, retinuta astazi, 23 octombrie, intr-un dosar de coruptie a participat in ultimii ani la luarea unor decizii in dosare importante, precum dosarul ex-premierului Vlad Filat, dar si cel in care a fost vizat Ion Perju, politistul acuzat ca i-ar fi aplicat lovitura fatala tanarului Valeriu Boboc, decedat in noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, scrie ZdG.md

Publicat:24.10.2018, 06:09

Tot ea a obligat Agentia Proprietatii Publice sa-i vânda lui Vlad Plahotniuc terenul de la Moldexpo, pe care este amplasat sediul televiziunilor sale. Galina Moscalciuc este judecatoare din anul 2005. A activat la Judecatoria Chisinau, pâna în decembrie 2017 atunci când a fost numita în functia de judecatoare la Curtea de Apel Chisinau. Moscalciuc a fost presedinta completului de judecata care a examinat dosarul ex-premierului Vlad Filat, condamnat la noua ani de închisoare.

Totodata, în decembrie 2013, magistrata l-a achitat pe politistul Ion Perju, acuzat ca i-ar fi aplicat lovitura fatala tânarului Valeriu Boboc, decedat în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. Ulterior, Curtea de Apel Chisinau a anulat decizia.

Aceeasi magistrata a obligat Agentia Proprietatii Publice sa-i vânda lui Vlad Plahotniuc terenul de la Moldexpo, pe care este amplasat sediul televiziunilor sale.

Moscalciuc a examinat anterior si o cauza civila prin care prim-vicepresedintele Parlamentului de atunci, Vlad Plahotniuc, solicita despagubire morala de aproape un milion de lei de la oamenii de afaceri Victor Topa si Viorel Topa.

În aprilie 2018, Galina Moscalciuc a pronuntat sentinta de achitare a Stelei Pahomi, fosta membra a Consiliului de Administratie al Moldova-Agroindbank, în dosarul escrocheriilor cu actiunile MAIB.

Aceeasi magistrata a examinat în 2017 unul din dosarele privind licitatiile trucate pentru asigurarea cu produse alimentare a gradinitelor din minicipiul Chisinau. 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD