Google+

Casa de lux a fostului presedinte al Judecatoriei Centru, Ion Turcan, neinregistrata la Cadastru. Tranzactia dintre mama judecatorului si vecina ei - VIDEO/ZdG.md

Ion Turcan, fost presedinte al Judecatoriei Centru din Chisinau, promovat in 2017 la Curtea de Apel Chisinau, locuieste intr-un imobil de lux, neinregistrat la Cadastru. Casa nu se regaseste si in declaratiile sale de avere si interese personale, scrie ZdG.md

 

Imobilul e construit pe două terenuri alăturate, achiziţionate de mama judecătorului, medic de familie la Şoldăneşti. Proprietatea în care judecătorul şi familia sa trăiesc se extinde însă şi pe un teren alăturat, bun public, care nu este nici măcar înregistrat la Cadastru. În 2014, mama judecătorului a vândut terenurile, în rate, unei cunoştinţe, dar a rămas, de facto, proprietara din acte ale acestora până la achitarea lor integrală.

 

Acest fapt nu s-a produs, iar acum magistratul, implicat anterior în mai multe scandaluri, susţine că urmează să cumpere casa în care deja locuieşte. Într-o dimineaţă, ZdG l-a surprins pe Ion Ţurcan, ieşind din ea. „Săptămâna aceasta noi o procurăm… Terenul e procurat pe mama, după care mama a vândut. După asta, doamna cealaltă a cumpărat…, şi nu s-a achitat până la urmă cu mama, şi noi, respectiv… l-am luat”, ne-a explicat judecătorul.

 

În declaraţiile de avere ale lui Ion Ţurcan, magistratul nu a declarat niciodată că ar locui într-o casă la sol. În 2015, judecătorul preciza că nu deţine apartament sau casă. Abia în 2016, a indicat în declaraţia sa de avere şi interese personale că, împreună cu familia, locuieşte, printr-un contract de comodat (contract prin care un bun este oferit temporar unei persoane, cu titlu gratuit), într-un apartament. În 2017, magistratul a indicat şi suprafaţa locuinţei: 199 m.p.

 

 

 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn