Ion Guzun este judecator la Curtea Suprema de Justitie, fiind promovat in 2014, in urma unui concurs in care a avut cel mai slab punctaj dintre toti cei patru candidati, scrie ZdG.md

Publicat:07.12.2018, 06:43

Maria Guzun, sotia acestuia, este judecatoare la Curtea de Apel Chisinau de peste un deceniu. Recent si Denis Guzun, fiul celor doi magistrati, a fost numit judecator la Judecatoria Chisinau, desi cel putin 10 candidati au avut un punctaj mai mare decât el. Averea familiei Guzun a avansat proportional cu ascensiunea în cariera a acesteia.

Denis Guzun, proaspatul judecator este implicat în tranzactii imobiliare înca din perioada studentiei. El conduce un Mercedes evaluat la 30 de mii de euro si sustine ca a câstigat, la nunta pe care a jucat-o în 2017, nu mai putin de 110 mii de euro (!). Parintii sai, sotii Ion si Maria Guzun, locuiesc într-o casa de lux amplasata în coasta Chisinaului, pe care au început s-o construiasca în urma cu 6 ani si despre care sustin în declaratiile de avere si interese ca ar fi nefinisata. Imobilul nici macar nu este înregistrat la Cadastru.

Denis Guzun are 30 de ani si este fiul judecatorilor Ion si Maria Guzun. Ca multi alti tineri din R. Moldova, este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii de Stat din Moldova. La scurt timp dupa absolvire, în aprilie 2012, s-a angajat în câmpul muncii în calitate de jurisconsult la compania „Quo vadis” SRL. Nu s-a retinut acolo însa prea mult timp. Mai exact, 10 luni, pentru ca, la începutul lunii februarie 2013 si-a dat demisia si a preferat sa calce pe urmele membrilor familiei, fiind angajat, peste doua saptamâni, în calitate de asistent al unui judecator de la Judecatoria Anenii Noi.

Revenirea în justitie si promovarea la CSJ

Între timp, tatal sau, judecatorul Ion Guzun, renunta la roba de avocat pentru a reveni la mantia de judecator, pe care o mai îmbracase în anii 1993-2003. În mai 2012, Ion Guzun a fost numit judecator la Curtea de Apel (CA) Bender, pâna la atingerea plafonului de vârsta.

Nu a zabovit însa prea mult la CA, pentru ca, în februarie 2014, a candidat la functia de judecator al Curtii Supreme de Justitie (CSJ), condusa din mai 2012 de catre fostul sau coleg de facultate si cumatru, Mihai Poalelungi, actualul presedinte al Curtii Constitutionale.

În urma unui concurs la care au participat cinci candidati, Ion Guzun a fost declarat de catre membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) câstigator, desi avea cele mai putine puncte dintre candidatii înscrisi în cursa, doar 57, pe când ceilalti 4 aveau toti peste 74 de puncte.

CITETE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.