Google+

Casa de lux, banii de la nunta, tranzactiile si cariera unei dinastii de judecatori - ZdG.md

Ion Guzun este judecator la Curtea Suprema de Justitie, fiind promovat in 2014, in urma unui concurs in care a avut cel mai slab punctaj dintre toti cei patru candidati, scrie ZdG.md

 

Maria Guzun, soţia acestuia, este judecătoare la Curtea de Apel Chişinău de peste un deceniu. Recent şi Denis Guzun, fiul celor doi magistraţi, a fost numit judecător la Judecătoria Chişinău, deşi cel puţin 10 candidaţi au avut un punctaj mai mare decât el. Averea familiei Guzun a avansat proporţional cu ascensiunea în carieră a acesteia.

 

Denis Guzun, proaspătul judecător este implicat în tranzacţii imobiliare încă din perioada studenţiei. El conduce un Mercedes evaluat la 30 de mii de euro şi susţine că a câştigat, la nunta pe care a jucat-o în 2017, nu mai puţin de 110 mii de euro (!). Părinţii săi, soţii Ion şi Maria Guzun, locuiesc într-o casă de lux amplasată în coasta Chişinăului, pe care au început s-o construiască în urmă cu 6 ani şi despre care susţin în declaraţiile de avere şi interese că ar fi nefinisată. Imobilul nici măcar nu este înregistrat la Cadastru.

 

Denis Guzun are 30 de ani şi este fiul judecătorilor Ion şi Maria Guzun. Ca mulţi alţi tineri din R. Moldova, este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. La scurt timp după absolvire, în aprilie 2012, s-a angajat în câmpul muncii în calitate de jurisconsult la compania „Quo vadis” SRL. Nu s-a reţinut acolo însă prea mult timp. Mai exact, 10 luni, pentru că, la începutul lunii februarie 2013 şi-a dat demisia şi a preferat să calce pe urmele membrilor familiei, fiind angajat, peste două săptămâni, în calitate de asistent al unui judecător de la Judecătoria Anenii Noi.

 

Revenirea în justiţie şi promovarea la CSJ

 

Între timp, tatăl său, judecătorul Ion Guzun, renunţa la roba de avocat pentru a reveni la mantia de judecător, pe care o mai îmbrăcase în anii 1993-2003. În mai 2012, Ion Guzun a fost numit judecător la Curtea de Apel (CA) Bender, până la atingerea plafonului de vârstă.

 

Nu a zăbovit însă prea mult la CA, pentru că, în februarie 2014, a candidat la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), condusă din mai 2012 de către fostul său coleg de facultate şi cumătru, Mihai Poalelungi, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale.

 

În urma unui concurs la care au participat cinci candidaţi, Ion Guzun a fost declarat de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) câştigător, deşi avea cele mai puţine puncte dintre candidaţii înscrişi în cursă, doar 57, pe când ceilalţi 4 aveau toţi peste 74 de puncte.

 

CITETE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn