Distractia orheienilor de hramul localitatii a costat peste jumatate de milion de lei. Din acesti bani au fost contractate servicii de organizare a evenimentului, de decor, de activitati recreative, de echipament tehnic, precum si focurile de artificii. Suma nu a inclus si remunerarea artistilor care au urcat la 8 noiembrie pe scena de sarbatoare, instalata in parcul de distractii OrheiLand.

Publicat:13.11.2018, 06:46


Datele privind devizul de cheltuieli se regasesc într-o Dispozitie semnata la 7 noiembrie, cu o zi înainte de desfasurarea evenimentelor dedicate hramului localitatii, de catre conducerea orasului.

Cea mai costisitoare achizitie au fost focurile de artificii, pentru care au fost platite firmei „Mobit-Exim” SRL 95 950 de lei. Serviciile de organizare si desfasurare a evenimentului au costat 79 de mii de lei, aceeasi suma a fost cheltuita pentru servicii de activitati recreative.

Potrivit documentului, serviciile de asigurare cu echipament tehnic au fost remunerate cu 75 954 de lei, bani încasati de „MS-Prod” SRL, iar programul artistic organizat de „Media Show Grup” SRL a costat 69 de mii de lei.

Tribuna si trei mii de stegulete au fost livrate de „Sonaris-Grup” SRL cu 49 009 lei, iar decorul a fost menajat de „Art Garage” SRl cu 40 848 de lei. Expozitia de roboti si dinozauri a costat 20 de mii de lei,  bannerele – 4 500 de lei, iar în suma de 18 mii de lei au fost cumparate flori.

În document nu se precizeaza nimic despre remunerarea artistilor care au cântat pe scena din Orhei: Nadeja Cepraga, formatiile „Noroc”, „Lume”, „Tharmis”, „Fly Project” si artistul din România Pepe.