Google+

Cat a costat distractia de Hramul Orheiului. Doar pentru focurile de artificii s-au platit peste 95 de mii de lei - ZdG/DOC

Distractia orheienilor de hramul localitatii a costat peste jumatate de milion de lei. Din acesti bani au fost contractate servicii de organizare a evenimentului, de decor, de activitati recreative, de echipament tehnic, precum si focurile de artificii. Suma nu a inclus si remunerarea artistilor care au urcat la 8 noiembrie pe scena de sarbatoare, instalata in parcul de distractii OrheiLand.


Datele privind devizul de cheltuieli se regăsesc într-o Dispoziţie semnată la 7 noiembrie, cu o zi înainte de desfăşurarea evenimentelor dedicate hramului localităţii, de către conducerea oraşului.

 

Cea mai costisitoare achiziţie au fost focurile de artificii, pentru care au fost plătite firmei „Mobit-Exim” SRL 95 950 de lei. Serviciile de organizare şi desfăşurare a evenimentului au costat 79 de mii de lei, aceeaşi sumă a fost cheltuită pentru servicii de activităţi recreative.

 

Potrivit documentului, serviciile de asigurare cu echipament tehnic au fost remunerate cu 75 954 de lei, bani încasaţi de „MS-Prod” SRL, iar programul artistic organizat de „Media Show Grup” SRL a costat 69 de mii de lei.

 

Tribuna şi trei mii de steguleţe au fost livrate de „Sonaris-Grup” SRL cu 49 009 lei, iar decorul a fost menajat de „Art Garage” SRl cu 40 848 de lei. Expoziţia de roboţi şi dinozauri a costat 20 de mii de lei,  bannerele – 4 500 de lei, iar în sumă de 18 mii de lei au fost cumpărate flori.

 

 

În document nu se precizează nimic despre remunerarea artiştilor care au cântat pe scena din Orhei: Nadeja Cepraga, formaţiile „Noroc”, „Lume”, „Tharmis”, „Fly Project” şi artistul din România Pepe.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn