Google+

Cat costa si cine finanteaza campania electorala a Silviei Radu - Ziarul de Garda

De la inregistrarea sa in calitate de candidata independenta la functia de primara a capitalei, 24 aprilie, si pana in prezent, Silvia Radu a cheltuit 274 de mii de lei, pentru a-si face imagine electorala. Cea mai mare parte a banilor, 219 mii de lei, a fost cheltuita pentru materiale promotionale, scrie ZdG.md.

 

Sediul, corturile si masinile utilizate in campania electorala, sustine Radu in Raportul privind veniturile si cheltuielile din campania electorala, i-au fost puse la dispozitie drept donatie. Banii, au fost partial donaţi de soţul Silviei Radu, Vergiliu Radu, însă, cea mai mare parte a banilor, reprezintă autofinanţare.

 

Comparativ cu anul 2016, când candida la alegerile prezidenţiale, în campania electorală din acest an, Silvia Radu a înregistrat cheltuieli modeste. În primele două săptămâni de campanie pentru algerile locale din 20 mai, Radu a cheltuit 274 de mii de lei, pe când la alegerile prezidenţiale, suma cheltuită în primele două săptămâni a fost de 1,9 milioane de lei, adică de aproape şapte ori mai mare.

 

Pentru promovare pe reţelele de socializare, Silvia Radu a cheltuit suma modestă de 10 mii de lei. Alţi puţin peste 25 de mii de lei au fost utilizaţi pentru transmisiuni în direct. Astfel, în total, cheltuielile pentru publicitate au constituit în perioada 1-11 mai, 35 232 de lei. Cei mai mulţi bani, 218 361 de lei, au fost cheltuiţi pentru materiale promoţionale, precum pliante, broşuri, tricouri.

 

Maşinile utilizate în campanie, un Wolksvagen Passat, un Hyundai Santa Fe şi un Mercedes 311 CD, au fost oferite ca donaţie, în raportul financiar prezentat de Silvia Radu, figurând doar cheltuieli de 15 mii de lei pentru combustibil. Sediul de campanie şi cele 25 de corturi repartizate în mun. Chişinău, la fel, au fost donate.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn