Google+

Cateva autobuze noi, cumparate dupa licitatia cu scandal, vor circula de astazi pe strazile din capitala. Vehiculele au fost inmanate Parcului Urban de Autobuze. Care va fi itinerarul - VIDEO

Cateva autobuze noi, cumparate dupa licitatia cu scandal, vor circula de astazi pe strazile din capitala. Vehiculele au fost inmanate Parcului Urban de Autobuze. Care va fi itinerarul - VIDEO
Embed:

Expozitia de autobuze din centrul capitalei s-a incheiat mai devreme decat era preconizat. Vehiculele au fost duse in parcul de autobuze, iar autoritatile spun ca unele vor circula pe strazi chiar de azi. Primaria sustine ca a semnat contractul de vanzare pentru ca nu stia ca firma descalificata a contestat licitatia.


Cele 25 de vehicule au fost duse azi dimineata din Piata Marii Adunari Nationale in Parcul Urban de Autobuze, desi initial atat reprezentantii companiei, cat si autoritatile capitalei spuneau ca acestea vor ramane acolo pana in ziua alegerilor.

 

Responsabilii spun ca expozitia a fost inchisa pentru ca vehiculele au fost deja cumparate. Dupa ce ieri firma de la Bucuresti descalificata de la licitatie a acuzat autoritatile ca au semnat contractul ilegal asa cum aceasta a depus o contestatie, astazi primarul interimar spune ca nu a stiut despre un asemenea document.  

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “Noi nu am primit nicio contestatie, nu am fost anuntati.”

 

 Iar dupa acuzatiile fostului primar, Dorin Chirtoaca care spunea ca autobuzele sunt vechi si au mai fost si inundate, reprezentatul firmei ISUZU din Turcia cat si cei care le-au livratau spus ca vehiculele sunt noi si au fost pastrate in depozit, iar pe Chirtoaca il vor da in judecata.

 

“Aceasta afecteaza reputatia noastra. Dupa decizia instantei vrem sa primim compensatii de la domnul Chirtoaca in valoare egala cu pretul unui autobuz.”

 

La randul sau, Dorin Chirtoaca spune ca autoritatile s-au grabit sa scoata autobuzele din piata ca sa nu fie testata vechimea acestora. Dupa ceremonia oficiala, functionarii de la primarie s-au plimbat cu un autobuz. Soferul a tinut sa-i arate primarului interimar pe ce drum este nevoit sa circule.

 

“Nu stiu cum vor rezita.”

 

Primele vehicule vor fi puse pe rute incepand de astazi spun reprezentantii Parcului Urban de Autobuze. Astfel va fi redeschisa ruta nuamrul 19, iar autobuzele vechi de pe rutele 5 si 26 vor schimbate cu altele noi.

 

Scandalul in jurul autobuzele a inceput dupa ce firma din Romania a anuntat ca a fost descalificata din concurs pe nedrept desi oferea conditii mai bune si un pret mai mic. Romanii spun ca au despus o contestatie, dar copntractul de vanzare a fost semnat oricum ieri.

 

MoldStreet a scris ca firma din Chisinau care a adus autobuzele de la uzina din Turcia, este inregistrata in off-sfore, mai exact in regiunea separatista Cipru de Nord. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn