Google+

Ce avere declara magistratii de la Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel, retinuti pentru coruptie - ZdG.md

Cei cinci judecatori de la Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel Chisinau retinuti pentru acte de coruptie ridicau, lunar, salarii de peste 15 mii de lei. Doi dintre ei au beneficiat in ultimii ani de donatii în valoare de zeci de mii de lei, scrie ZdG.mdTranzacţiile cu apartamente ale familiei judecătoarei Moscalciuc

 

Galina Moscalciuc, magistrată care a fost promovată de la Judecătoria Chişinău la Curtea de Apel Chişinău în decembrie 2017, indică în declaraţia de avere şi interese pentru anul 2017 că a avut, din salariul de funcţie, un venit de 241 de mii de lei (20 de mii de lei lunar). Şi de la Institutul Naţional al Justiţiei, magistrata a raportat venituri în valoare de 2750 de lei.

 

Galina Moscalciuc a indicat în declaraţia de avere şi interese pentru anul trecut şi suma de 411 mii de lei obţinută din vânzarea unui apartament de 52 m.p. în centrul capitalei. Deşi judecătoarea a raportat banii în 2017, datele de la Cadastru arată că, de fapt, contractul de vânzare cumpărare a imobilului datează încă din anul 2011. Locuinţa a aparţinut Galinei Moscalciuc şi feciorilor ei, Vitalie şi Sergiu.

 

În acea declaraţie, judecătoarea a indicat alţi 103 mii de lei din vânzarea altui apartament, amplasat pe str. Sciusev din Chişinău. Şi această tranzacţie, conform datelor de la Cadastru, s-a produs mai devreme, locuinţa fiind vândută încă în 2015. Galina Moscalciuc a trecut aceste tranzacţii şi în declaraţia sa de avere şi interese pentru anul 2016.


Galina Moscalciuc

 

ZdG a constatat că, în 2018, Vitalie Moscalciuc, fiul judecătoarei a mai vândut un apartament cu o suprafaţă de 101 m.p. amplasat pe str. Trandafirilor. Locuinţa a intrat în posesia lui Vitalie în 2010, în baza unui contract de investiţii din 2007. Apartamentul a fost vândut în luna iulie 2018. Acesta este şi proprietarul unui spaţiu nelocativ de pe str. Vasile Alecsandri, înregistrat pe numele său şi al soţiei. Imobilul de 28 m.p. a fost cumpărat în 2012.

 

La rândul său, soţia lui Vitalie Moscalciuc are domiciliul într-o casă din or. Durleşti. Totodată, acesta este unul din fondatorii firmei „Sor-Reclama” SRL, înregistrată în oraşul Soroca. Galina Moscalciuc a indicat în declaraţia sa de avere şi interese pentru anul 2017 faptul că locuieşte într-un apartament care nu-i aparţine, ea având doar drept de abitaţie.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn