Cei cinci judecatori de la Judecatoria Chisinau si Curtea de Apel Chisinau retinuti pentru acte de coruptie ridicau, lunar, salarii de peste 15 mii de lei. Doi dintre ei au beneficiat in ultimii ani de donatii în valoare de zeci de mii de lei, scrie ZdG.md

Publicat:24.10.2018, 06:02Tranzactiile cu apartamente ale familiei judecatoarei Moscalciuc

Galina Moscalciuc, magistrata care a fost promovata de la Judecatoria Chisinau la Curtea de Apel Chisinau în decembrie 2017, indica în declaratia de avere si interese pentru anul 2017 ca a avut, din salariul de functie, un venit de 241 de mii de lei (20 de mii de lei lunar). Si de la Institutul National al Justitiei, magistrata a raportat venituri în valoare de 2750 de lei.

Galina Moscalciuc a indicat în declaratia de avere si interese pentru anul trecut si suma de 411 mii de lei obtinuta din vânzarea unui apartament de 52 m.p. în centrul capitalei. Desi judecatoarea a raportat banii în 2017, datele de la Cadastru arata ca, de fapt, contractul de vânzare cumparare a imobilului dateaza înca din anul 2011. Locuinta a apartinut Galinei Moscalciuc si feciorilor ei, Vitalie si Sergiu.

În acea declaratie, judecatoarea a indicat alti 103 mii de lei din vânzarea altui apartament, amplasat pe str. Sciusev din Chisinau. Si aceasta tranzactie, conform datelor de la Cadastru, s-a produs mai devreme, locuinta fiind vânduta înca în 2015. Galina Moscalciuc a trecut aceste tranzactii si în declaratia sa de avere si interese pentru anul 2016.


Galina Moscalciuc

ZdG a constatat ca, în 2018, Vitalie Moscalciuc, fiul judecatoarei a mai vândut un apartament cu o suprafata de 101 m.p. amplasat pe str. Trandafirilor. Locuinta a intrat în posesia lui Vitalie în 2010, în baza unui contract de investitii din 2007. Apartamentul a fost vândut în luna iulie 2018. Acesta este si proprietarul unui spatiu nelocativ de pe str. Vasile Alecsandri, înregistrat pe numele sau si al sotiei. Imobilul de 28 m.p. a fost cumparat în 2012.

La rândul sau, sotia lui Vitalie Moscalciuc are domiciliul într-o casa din or. Durlesti. Totodata, acesta este unul din fondatorii firmei „Sor-Reclama” SRL, înregistrata în orasul Soroca. Galina Moscalciuc a indicat în declaratia sa de avere si interese pentru anul 2017 faptul ca locuieste într-un apartament care nu-i apartine, ea având doar drept de abitatie.

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM