Premiera pentru Chisinau. Anul acesta in centrul capitalei va fi instalat un pom de Craciun artificial si nu natural, asa cum se intampla in anii precedenti. Cei de la primarie spun ca au luat aceasta decizie in urma rezultatelor sondajului desfasurat online pe site-ul institutiei, care arata ca locuitorii capitalei isi doresc un brad artificial.

Publicat:22.10.2018, 07:09

Vadim BRAZANIUC, SEFUL SERVICIULUI DE PRESA, PRIMARIE: “In total am avut peste 4 mii de votare, 86 la suta au votat pentru un brad artificial, deja ramane o decizie la nivel primariei.”

 Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR: “Artificial sa fie.”

Autoritatile spun ca decizia din acest an le apartine exclusiv locuitorilor capitalei. Astfel in timpul apropiat, primaria urmeaza sa cumpere pomul, care ar urma sa aiba o inaltime de aproximativ 20 de metri.

Pentru procurarea bradului si instalatiilor de Craciun, in acest au fost alocati 200 de mii de lei. Liberul Valeriu Munteanu scria anterior, ca decizia a fost luata inca de anul trecut, cand consiliul municipal a stabilit bugetul pentru asta, iar sondajul ar fi fost simulat. Primarul interimar, Ruslan Codreanu a negat insa acest lucru.