Google+

Ce pasaport e mai ”puternic”? Japonezii pot vizita 190 de state fara a avea nevoie de viza. Cate tara puteti vizita cu pasaportul romanesc

Pentru a traversa frontierele cu usurinta, nimic nu bate un pasaport japonez, arata raportul realizat de Henley & Partners. Editia pe 2018 a acestei liste, actualizata regulat din 2006, arata ca posesorii unui pasaport japonez poate calatori in 190 de destinatii diferite fara a avea nevoie de viza. Tara Soarelui Rasare este urmata de Singapore, al carui pasaport permite intrarea in 189 de tari si de francezi (188 destinatii fara viza). Romania se afla pe locul al 18-lea in acest clasament, romanii putand vizita 169 de state fara a avea nevoie de viza, scrie hotnews.ro

 

Vecina noastră Ungaria e pe locul al 10-lea, maghiarii putând călători fără viză în 180 de destinaţii. Printre ţările în care ei pot merge în vreme ce românii au nevoie de vize se numără: Burkina Faso, Africa de Sud, Swaziland, Guam, Comunitatea Insulelor Mariane de Nord, Anguilla (teritoriu britanic aflat în nordul Antilelelor Mici, la est de Puerto Rico), insulele Cayman, Puerto Rico (stat insular asociat Statelor Unite ale Americii situat în nord-estul Mării Caraibilor), Insulele Virgine, Surinam şi SUA

 

Pe locurile 3 şi 4 ale acestui clasament îi găsim pe sud-coreeni şi pe germani.

Statele Unite şi Regatul Unit, care în 2015 ocupau primele locuri în clasament ”adună” în 2018 doar 186 de destinaţii fără viză, fiind ”puţin probabil” ca ele să revină în curând în fruntea clasamentului, arată raportul Henley & Partners..

 

Deşi Rusia a beneficiat de un moment favorabil în septembrie, când Taiwanul a anunţat o scutire de viză pentru cetăţenii ruşi (valabil până în iulie 2019), ”paşaportul” rusesc a coborât de pe locul 46 pe poziţia a 47-a. 

 

Acelaşi lucru este valabil şi pentru China: resortisanţii chinezi au acum acces la două noi jurisdicţii (Saint Lucia şi Birmania), dar paşaportul chinez a coborât două locuri, ajungând pe poziţia 71.

 

Dar "cea mai remarcabilă creştere în ultimii ani", potrivit companiei anglo-saxone, este cea a Emiratelor Arabe Unite, care a trecut de pe locul 62 în 2006 până pe locul 21. EAU deţine acum paşaportul numărul unu în regiunea Orientului Mijlociu.

 

În Africa, singurele ţări care au înregistrat o creştere în ultimul deceniu sunt Seychelles şi Mauritius. Acestea ocupă primele trei locuri în clasamentul regional, cu 150-100 de destinaţii disponibile pentru cetăţenii lor.

 

La coada clasamentului sunt statele paralizate de conflicte sau cele cu guverne autoritare, precum Coreea de Nord (42 de destinaţii), Sudanul de Sud (41), Eritreea (39) Yemen (37) sau Siria (32).

 

Ultimele locuri  sunt completate de Irak şi Afganistan în indexul Henley, cu doar 30 de destinaţii accesibile cetăţenilor lor.


Sursa: hotnews.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn