Google+

Ce se poate strica la masina ta odata cu venirea gerului?

Iarna si-a intrat de ceva vreme in drepturi, iar odata cu trecerea in noul an au venit si primele zile in care gerul ne da mari batai de cap. Insa, nu numai noi suntem afectati de aceste temperaturi foarte scazute, ci si masinile noastre.

 

*Temperaturile foarte scazute afecteaza masinile 

*Acumulatorul este cel mai probabil sa cedeze pe timp de iarna 

*Nu te incapatana sa deschizi geamurile daca vezi ca nu merge din prima

 

In randurile de mai jos vom povesti putin despre piesele sau accesoriile auto care sunt predispuse sa cedeze atunci cand temperatura o ia vertiginos in jos.


1. Acumulatorul


Deloc surprinzator, bateria masinii este probabil cea mai predispusa sa cedeze cand vine iarna serioasa si temperatura scade mult sub 0 grade. Acest lucru se intampla mai ales in cazul acumulatorilor vechi, ai caror lichid conductor isi schimba proprietatile. Din cauza vechimii, si a scaderii densitatii acidului, curentul nu mai este retinut eficient, iar cand vine frigul bateria se descarca mult mai repede. Iarna de iarna, aproximativ 80% dintre soferi se lovesc de aceasta problema, si asa cum stim deja, acest lucru se intampla cand ti-e lumea mai draga.

 

2. Barele de protectie


Este important de stiut ca frigul are efecte grave si asupra caroseriei masinii, cu preponderenta asupra barelor de protectie construite din plastic. Cele mai afectate sunt barele aftermarket, ieftine, care atunci cand se incarca cu gheata de la drum si soferul vrea sa le curete aplicandu-le cateva suturi mai blande, se fisureaza repede.

 

 

*Citeste mai departe pe: 4tuning.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn