Google+

CEC a lansat doua aplicatii cu informatii despre alegeri. Prima este destinata moldovenilor din strainatate si este deja accesibila. Cealalta va putea fi deschisa in ziua scrutinului - VIDEO

CEC a lansat doua aplicatii cu informatii despre alegeri. Prima este destinata moldovenilor din strainatate si este deja accesibila. Cealalta va putea fi deschisa in ziua scrutinului - VIDEO
Embed:

CEC a lansat doua aplicatii cu informatii despre alegeri. Prima este destinata moldovenilor din strainatate si este accesibila de astazi. Cealalta va putea fi deschisa in ziua scrutinului. Despre cea de-a doua membrii CEC nu au divulgat multe, din motive de securitate.


Moldovenii aflati peste hotare pot accesa aplicatia “diaspora.voteaza.md” incepand de astazi. Acolo pot afla care sunt cele mai apropiate sectii de votare de localitatea in care se afla ei. Mai mult decat atat, in ziua scrutinului acolo vor gasi informatii despre cat de aglomerate sunt sectiile. 

 

Alina RUSSU, PRESEDINTELE COMISIEI ELECTORALE CENTRALE: Sunt marcate trei culori ceea ce inseamna ca daca sectia de votare va avea culoarea verde inseamna ca fluxul este jos sunt in medie de 10 persoane. Daca este galbena atunci in mediu se afla 30 de persoane si daca este culoarea rosie in fata sectie sunt mai mult de 50 de persoane.”

 

Comisia Electorala Centrala a anuntat ca va mai lansa o aplicatie in ziua alegerilor, pe 24 februarie. Aceasta este destinata si moldovenilor din tara. Membrii CEC nu au divulgat deocamdata alte detalii despre aceasta din motive de securitate. 

 

Datele in aceasta aplicatie se vor actualiza la fiecare cinci secunde, spun cei de la CEC. Aici fiecare cetatean al Republicii Moldova va putea vedea cate procente din numarul total de alegatori s-au prezentat la vot.

 

In aplicatie va fi si o harta circumscriptiilor electorale, unde cu un singur click oricine va putea afla cata lume a votat intr-o anumita regiune, iar dupa inchiderea sectiilor de votare vor aparea primii trei candidati care vor acumula cele mai multe voturi, conform rezultatelor preliminare. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn