Google+

Teo Carnat si-a dat demisia din functia de membru al CSM, dupa ce a picat testul cu detectorul de minciuni la ANI: “Cu o zi inainte Candu ma descalificase“ - VIDEO

Teo Carnat si-a dat demisia din functia de membru al CSM, dupa ce a picat testul cu detectorul de minciuni la ANI: “Cu o zi inainte Candu ma descalificase“ - VIDEO
Embed:

Teo Carnat si-a dat demisia din functia de membru al Consiliul Superior al Magistraturii. Dupa ce a candidat la functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate si a picat testarea la poligraf, Carnat a decis sa plece si din CSM.

 

Teo CARNAT, MEMBRU CSM: Acest test la poligraf este mai mult I fictiune, pentru ca ma consider o persoana integra.

 

Desi spune ca s-a asteptat la acest rezultat.

 

Teo CARNAT, MEMBRU CSM: Rezultatul testului la poligraf se cunostea fiidca inainte cu o zi presedintele parlamentului Andrian Candu in cadrul emisiunii ma descalificase, spunand ca sunt o persoana slaba.

 

Solicitat de ProTV, responsabili din cadrul serviciului de presa al Parlamentului ne-au spus ca Andrian Candu va avea o reactie mai tarziu.  Tot astazi, Victor Stratila, un alt candidat la functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, care la fel nu a trecut testul la poligraf, a publicat chestionarul pe pagina sa de facebook.

 

Astfel, am aflat ca aspirantii au fost intrebati de exemplu daca au primit foloase nejustificate in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu?" sau daca "Vreodata au indeplinit indicatii ilegale de la politicieni?".

 

Potrivit lui Stratila, poligraful a interpretat raspunsurile subiectiv, iar scopul ar fi de a  tergiversa reforma sistemului national de Integritate. Testul la poligraf a fost ultima etapa a concursului.

 

Potrivit Ziarului de Garda, Teodor  Carnat si Victor Stratila au obtinut cel mai mare punctaj in urma probelor. Teodor Carnat este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din 2013. Anterior, Carnat a fost consilier municipal in Chisinau. Acesta a mai detinut functia de director al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn