Google+

Igor Dodon, catre rudele celor doi piloti moldoveni eliberati din Afganistan. "Aceste actiuni au fost secrete. Eu nu am putut sa va informez din timp. Ei acus o sa va contacteze" - VIDEO

Igor Dodon, catre rudele celor doi piloti moldoveni eliberati din Afganistan. "Aceste actiuni au fost secrete. Eu nu am putut sa va informez din timp. Ei acus o sa va contacteze" - VIDEO
Embed:

Cei doi piloti capturati de talibanii din Afganistan acum trei ani, au fost eliberati si se afla intr-un spital de la Moscova. Despre asta a anuntat astazi Igor Dodon. Presedintele spune ca acest lucru a fost posibil datorita autoritatilor ruse, la care a apelat anul trecut, dar nu a precizat cine a suportat cheltuilile.

 

Din imaginile postate de seful statului pe o retea de socializare, se vede cum cei doi piloti moldoveni coboara dintr-o aerenova, in timp ce cateva persoane ii asteapta la trapa avionului.  Ulterior, acestia sunt urcati intr-o ambulanta si transportati la un spital.  

 

Din imaginile postate de seful statului pe o retea de socializare, se vede cum cei doi piloti moldoveni coboara dintr-o aerenova, in timp ce cateva persoane ii asteapta la trapa avionului. Ulterior, acestia sunt urcati intr-o ambulanta si transportati la un spital. 

 

Imaginile au fost filmate acum doua zile, sustine Igor Dodon. Acesta a declarat ca pilotii au fost eliberati gratie autoritatilor ruse, la care el s-ar fi adresat anul trecut. Seful statului, insa, nu a spus cine si-a asumat cheltuielile pentru asta si nu a oferit detalii despre conditiile in care moldovenii au fost eliberati.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Pilotii se afla in spital.Starea sanatatii este buna. Atunci cand i-am adus la Moscova, ei nu credeau ca acest lucru se poate intampla. Au stat numai pe paine si apa.” 

 

 Igor Dodon mai spune ca in curand, pilotii vor ajunge acasa.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Imi asum anjajamentul ca intr-o saptamana o sa-i aduc acasa.”

 

Seful statului a spus ca misiunea a fost tinuta in secret si ca despre soarta pilotilor nici macar familiile acestora nu erau informate.

 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Pentru unii, aici in Moldova, le-au pus si cruce l-a mormant. Eu nu am putut sa va informez din timp. Acesta actiuni au fost secrete.”

 

La scurt timp, Andrian Candu a reactionat. Intr-un live pe Facebook, presedintele Parlamentului l-a acuzat pe Igor Dodon ca a facut asa incat pilotii sa fie adusi in tara anume in campania electorala. 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVAUI: “Sa intervii in tot ceea ce au lucrat autorităţile in aşa fel încât drumul spre Chisinau să fie redirectionat la Moscova, ca cetăţenii noştri să fie ţinuţi acolo, ca cineva să profite electoral de chestiunea asta, deja de trei luni de zile, asta miroase a crima.”

 

 Candu, spune, totusi, ca familiile erau tinute la curent cu ce se intampla. 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA: “Autoritatile din Republica Moldova au tinut legatura cu familiile lor, prietenii lor.”

 

 Cei doi piloti au fost capturati de talibani pe 24 noiembrie 2015, in timp ce efectuau o misiune civila in Afganistan la bordul unui elicopter care apartinea unei firme moldovenesti. Un al treilea membru al echipajului a fost ucis.

 

De atunci, autoritatile de la Chisinau nu au mai facut niciun anunt despre soarta lor – pana anul trecut, cand Renato Usatii a postat mai multe filmulete pe Facebook in care cei doi piloti ofera detalii personale despre ei pentru a-si confirma identitatea. Inregistrarile ar fi fost facute in decembrie 2017.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn