Google+

Cel mai mare investitor german da startul unei investitii de 30 de milioane de euro in Moldova - Mold-street.com

Draexlmaier Group, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de cablaje pentru industria auto mondiala da startul la 1 martie a unei noi mari investititii in Republica Moldova, noteaza Mold-street.com.

 

 

 

"Dupa 6 luni de negocieri si activitati de convingere, ultimele detalii referitor la noua investitie a concernului Draexlmaier in Moldova: 2500 de noi locuri de munca directe, 6250 de locuri de munca indirecte si o suma a investitiei de peste 30 de milioane de euro", a anuntat Marin Ciobanu, directorul Zonei Economice Libere (ZEL) Balti, care a negociat aceasta investitie.

 

De notat ca ZEL Balti a fost creata in anul 2010 si are in prezent in administrare 8 subzone, dinte care 3 in Balti, 4 in Straseni si una in Causeni, iar volumul investitiilor se apropie de 80 de milioane de dolari.

 

In prezent, sunt inregistrate 41 de companii rezidente, ce activeaza in diverse domenii, de la productia industriala a marfurilor destinate exportului, pana la prestarea diverselor servicii necesare companiilor rezidente (locatiunea imobilelor, proiectari si constructii industriale, logistica si transport, brokeraj vamal, alimentatie publica).

 

Cei mai mari sunt Draexlmaier din Germania, care a construit doua uzine si a creat peste 3000 de locuri, si Gebauer & Griller din Austria.
Specialistii spun ca acestea sunt cele mai mari doua investitii din ultimii cinci ani realizate in Moldova, iar compania este cel mai mare investitor german din Republica Moldova. Ddraexlmaier a amenintat si noiembrie 2012 ca isi va suspenda investitiile in Moldova, in urma unor probleme cu Fiscul.

 

CITESTE IN CONTINUARE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn