Cele 36 de ambulante noi au fost repartizate la subdiviziunile serviciului medical prespitalicesc din capitala, dar nu inainte de a fi aliniate in fata Guvernului. Prim-ministrul s-a laudat cu vehiculele moderne, dar a vorbit si despre drumuri si salarii. Unii angajati de la ambulanta s-au gandit ca evenimentul ar avea vreo legatura cu... alegerile parlamentare din februarie.

Publicat:26.11.2018, 18:20


Ca la parada, cele 36 de ambulante au fost aduse in fata Guvernului, iar premierul a iesit cu un discurs... inflacarat, in care a amintit si despre alte reusite.

Vehiculele, de marca Mercedes, costa 55 de milioane de lei. Desi anterior, responsabilii de la Ministerul Sanatatii au anuntat ca ambulantele fac parte din lotul de 180, procurate din imprumuturi europene, astazi premierul a spus ca, de fapt, acestea au fost cumparate din bugetul de stat. Fiecare ambulanta costa 73,500 de euro.

Apoi, vehiculele au fost repartizate la subdiviziunile serviciului medical prespitalicesc. Pavel Filip le-a inmanat cheile angajatilor de la ambulalanta. Multumiti, soferii si medicii au urcat in vehiculele noi, ca sa le analizeze. 

Se asteapta insa ca si alte probleme grave cu care se confrunta sistemul medical din Moldova sa fie solutionate. 

"- Personal medical. 

„- Salarii.“

Si pentru ca ambulantele au ajuns in tara cu doar 3 luni inainte de alegerile parlamentare, unii s-au gandit ca achizitia ar avea vreo legatura cu scrutinul din februarie. 

Parcul de ambulante din capitala nu a fost reinoint niciodata in ultimii 20 de ani, iar 90 la suta din vehicule au termenul de exploatare depasit. 35 de ambulante reprezinta nici 10 la suta din necesarul de care avem nevoie in tara, adica 450 de masini. Pana vor fi aduse altele... 

Astazi, autoritatile au promis ca vor aduce inca 200 de ambulante noi, pana in 2020.