Cere si ti se va da. Cam in acest fel vor primi caldura in apartamente, locuitorii capitalei. Desi primarul interimar a semnat inca vineri dispozitia prin care se da stat sezonului de incalzire in Chisinau, pana astazi au fost conectate doar 36 de cladiri, dintre care doar 4 sunt blocuri locative, restul sunt spitale, scoli si oficii.

Publicat:09.10.2017, 10:23

Veaceslav ENI, DIRECTOR S.A “TERMOELECTRICA”: “Avem 4 spitale, 4 blocuri locative, 11 case particulare, o scoala si o institutie superioara de invatamant si 14 agenti economici.”

 Oficial sezonul de incalzire in capitala a inceput pe 6 octombrie, dupa ce primarul interimar Nistor Grozavu a semnat o dispozitie in acest sens.

Nistor GROZAVU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Am semnat dispozitia vineri, pare-mi-se la sfarsitul zilei.”

 Dispozitia primarului interimar este mai mult o formalitate, deoarece gestionarii blocurilor locative, dar si directorii scolilor si gradinitelor trebuie sa depuna cereri la Termoelectrica. Dupa asta in trei ore imobilul va fi conectat la agentul termic.

Conform regulamentului primariei, sezonul de incalzire in capitala incepe atunci cand timp de trei zile la rand media de temperatura este mai mica de 8 grade. Pentru urmatoarele zile, meteorologii prognozeaza maxime de pana la 20 de grade. Minimele vor oscila intre 5 si 8 grade.