Cei mai multi intre moldovenii care au participat la un sondaj BOP cred ca "Partidul Democrat si Vlad Plahotniuc" sunt vinovati ca alegerile locale de la Chisinau au fost anulate.

Publicat:04.12.2018, 08:18

Sondajul a fost realizat de Centrul de Analize si Investigatii Sociologice CIVIS pentru Institutul de Politici Publice, cu suportul financiar al Fundatiei Soros Moldova, in perioada 9 - 23 noiembrie, pe un esantion de 1115 persoane din 82 de localitati. Marja de eroare constituie 3 %.

Iata cum au raspuns cetatenii:

Pe 19 iunie, Judecatoria Chisinau a declarat nule alegerile locale de la Chisinau si a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Principalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut un live pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot. Judecatoarea scrie ca transmisiunea a fost urmarita de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

 

Ulterior, si Curtea de Apel nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Nastase. Curtea Suprema de Justitie a lasat in vigoare decizia Curtii de Apel.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.